Musorujsag
Élő Eredmények

Milák Kristóf régen volt ilyen boldog, mint most

m4sport.hu
Milák Kristóf remek eredménnyel zárta a hétvégén rendezett Négy Nemzet Úszóversenyt, 50, 100 és 200 méter pillangón is győzelmet szerzett. Edzője, Selmeci Attila szerint boldogságra ad okot, hogy tanítványa rövidtávon is komoly fejlődést mutat.
Milák Kristóf (fotó: MÚSZ)

Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya a háromnapos verseny előtt azt mondta Milákról, Egerszegi Krisztina óta nem volt ekkora zsenije a magyar úszósportnak.

„Valóban így van, ahogy a szövetségi kapitány említette, egy fantasztikus tehetségű sportolóval hozott össze a sors, amire nagyon büszke vagyok” – nyilatkozta a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorának Selmeci Attila.

Milák 50 pillangón és 100 gyorson is egyéni csúcsot úszott a margitszigeti Széchy-uszodában, 100 pillangón alig maradt el legjobbjától.

„Az elmúlt három hónapban voltak nehézségek, ettől függetlenül úgy érzem, különösen rövidtávon előre tudtunk lépni. Ez őt is feldobta, végre látom őt mosolyogni, kimondottan boldog, ami régen volt, ez kimondottan pozitív jel.”

Milák Kristóf (fotó: MÚSZ)

Selmeci elárulta, most három hét pihenő következik tanítványának, majd augusztus 24-től már a tokiói olimpiára készülnek, természetesen a 200 pillangóra fókuszálva.

A Bp. Honvéd sportolója 2019-ben ebben a számban szerzett világbajnoki aranyérmet, új világcsúccsal.

„Valahol a fejében biztos ott motoszkál, hogy az 1:50,73-as világrekordját is képes lehet megdönteni az olimpián, mindent el is követünk ennek érdekében, de Tokióban a győzelem a legfontosabb, olimpiai bajnok négyévente csak egyszer lehet valaki.”

További tartalmak