Musorujsag
Élő Eredmények

Szeptemberben lesz a MÚSZ tisztújító közgyűlése

Szeptemberben lesz a MÚSZ tisztújító közgyűlése

MTI
A szövetség előtt álló feladatok lehető legmagasabb színvonalú megoldása érdekében döntöttek a rendkívüli közgyűlés mellett.

Választó közgyűlés megtartásáról döntött a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége, amely szerdán egységesen szavazott a tisztújítás mellett, és a közgyűlést szeptember 27-re írta ki.

„Bár a mandátumunk eredetileg 2022-ig szól, mégis úgy döntöttünk, hogy a jelenlegi rendkívüli helyzetben, illetve a szövetség előtt álló feladatok lehető legmagasabb színvonalú megoldása érdekében új, hosszú távra szóló felhatalmazást kérünk a tagságtól” – idézte a MÚSZ közleménye Wladár Sándor elnököt. Moszkva olimpiai bajnoka elmondta, a tokiói játékok elhalasztása egyszerre támasztott új kihívásokat és teremtett új lehetőségeket versenyzőknek és a szövetségnek egyaránt.

„Ha tagszervezeteink ismét bizalmat szavaznak nekünk, akkor egyedi módon, két olimpiai szereplés előkészítésében vállalhat szerepet a MÚSZ vezérkara. A felelősségünket csak növeli, hogy elengedhetetlen generációváltás előtt áll a válogatott, óriási előny lehet, ha ennek menedzselését ugyanaz a szakmai vezérkar végzi el, nem kell féltávnál egy esetleges váltás miatt nem várt problémákkal szembesülni” – fejtette ki. Wladár Sándor hozzátette: ugyanez vonatkozik a MÚSZ előtt álló egyik legnagyobb feladat, a 2024-es rövidpályás úszó-világbajnokság megszervezésére, amelyet az új MÚSZ-vezetés immár zavartalanul vihet végig, és indíthatja el a kormányzattal közösen a 2027. évi vizes világbajnokság előkészületeit is.

„Ezen a két világbajnokságon már egy új, jelentősen átalakult válogatott szerepel majd – a fiatal tehetségek lehető leghatékonyabb felkészítéséhez hosszabb távú programokra van szükségünk” – közölte a MÚSZ 2017 őszén megválasztott elnöke, aki szerint az új, ötéves mandátum garanciát jelenthet arra, hogy a szövetség be tudja fejezni a hosszú távú programjait, amelyek megvalósítása a világjárvány és annak következményei miatt az idén lelassult. Megemlítette az Úszó Nemzet Programot, a létesítményfejlesztések folytatását, az úszóedzői licenszrendszer kialakítását, illetve az úszósport utánpótlásbázisát adó Jövő Bajnokai program új verziójának felépítését.

„Azt pedig a magyar sportrajongók évről évre láthatják, a nyugodt szakmai munka milyen fantasztikus eredmények sorát hozza az aktuális világversenyeken” – szögezte le.

További tartalmak