×

Wladár Sándor: Lehet sírnék, ha távoznom kellene, de emelt fővel tenném

A Magyar Úszó Szövetség elnöke nem érti, eddig miért hallgattak a kritikusaik, hogy kinek áll érdekében megzavarni a magyar úszósport menedzselését, s beszélt az elmúlt három évben elvégzett munkáról is.

Úszó Eb - Indulás előtti sajtótájékoztató a Margitszigeten
Az interjút a lejátszóra kattintva hallgathatja meg:
„Tíz hónappal az olimpia előtt picit értetlenül állunk azelőtt, hogy kinek az érdeke, hogy megzavarja az úszósport menedzselését. A felkészülés a koronavírus-járvány miatt is kellőképp hátráltatva van” – mondta a Kossuth Rádiónak adott pénteki exkluzív interjújában a MÚSZ jelenlegi elnöke, dr. Wladár Sándor, akit három éve egyöntetűen választottak a szervezet élére, most azonban kihívója akadt a szeptember 27-i választáson.

„Mi nem érzékeltük, hogy ekkora lenne a baj, és azt sem értjük, hogy ha így lenne, akkor miért nem mondta senki? A bírálóink ott voltak a vezetőségi üléseken, a COVID alatt pedig például egyetlen építő jellegű javaslatot sem kaptunk tőlük.”

Az Olimpiai Bajnokok Testülete a mostani elnökséget támogatja, dr. Wladár Sándor pedig elmondta, több helyről is érzi a támogatást, ami véleménye szerint kitűnő visszaigazolása az elmúlt három évnek, amely több szempontból is formabontónak bizonyult.

„Soha nem volt még olyan, hogy a sportolók által megtermelt szponzori pénzeket kiosztottuk volna a versenyzők között. 2018-ban és 2019-ben kereken 90 millió euró lett szétosztva. Nyilván mindent, így ezt is lehet jobban csinálni, de ahhoz képest, ahonnan három éve indultunk, elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel.”

Arra a kérdésre, hogy tart-e a vasárnapi választástól, az elnök így felelt: „A sport három dolgot nem bír el, a hazugságot, a csalást és a doppingot. Én hiszek az egyenes versenyben, győzzön a jobb. Sajnálni fogom, ha nem sikerül, lehet sírni is fogok, de ha sor kerülne rá, emelt fővel távozom.”