×

Milák Kristóf betegsége után újra edzésbe állt

A világbajnok úszó kikeveredett a koronavírusos fertőzésből, csapattársa Márton Richárd viszont megbetegedett

fotó: MÚSZMilák Kristóf nem tudott medencébe szállni a hétvégén budapesten megrendezett Nemzetközi Úszóliga versenyein, őt is átesett ugyanis a koronavírus-fertőzésen.

Szerdára azonban minden kardiológiai vizsgálati eredménye negatív eredményt mutatott, így Dr. Sydó Nóra, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika szakorvosa hozzájárulását adta ahhoz, hogy a versenyzőm már ma elkezdhesse az edzéseket. Erről Selmeci Attila, Milák edzője tájékoztatta az SzPress Hírszolgálatot.

"Kristóf zerdán este csatlakozik hozzánk és Balatonfűzfőn folytatja a felkészülését. Természetesen teljes terhelésű munkát egyelőre még nem végezhet, lépésről lépésre haladunk majd előre, abban a reményben, hogy a decemberi országos bajnokságra jól fel tud készülni. Mondhatnám úgy, ahogy szokott. Balatonfűzfőről hamarosan visszatérünk Budapestre, egy hetet ott dolgozunk, aztán újabb háromhetes balatonfűzfői etap következik, amely már a formába hozásról is szól” – mondta a szakember.

A Selmeci csoportját érintő rossz hír pedig az, hogy az egyre jobb formában lévő Márton Richárd, Milák egyik edzőpartnere, a múlt hét elején megbetegedett, COVID-19 tesztje pozitív eredményt mutatott, ezért a csoportból kiválva házi karanténba kellett vonulnia.

Eleinte elesettnek érezte magát, hőemelkedése volt, fej- és torokfájásra panaszkodott. Ezen a héten már sokkal jobb volt a közérzete, így abban reménykedhet, hogy Milákhoz hasonlóan ő is be tudja hozni a lemaradását az országos bajnokságig, amelyet december 8 és 12 között a kaposvári Csík Ferenc Versenyuszodában rendeznek meg.