Musorujsag
Élő Eredmények

Kapás Boglárka volt a legjobb magyar a 4. ISL-forduló 1. napján

mti
Hosszú Katinka csapata, az Iron harmadik helyen áll a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga (ISL) negyedik mérkőzésén, amelyen még a Cali Condors, a DC Trident, illetve a NY Breakers verseng egymással.

A rövidpályás viadal hétfői napján a magyarok közül a legjobb eredményt Kapás Boglárka (NY Breakers) érte el, ő harmadik lett 400 méter gyorson, míg csapat- és honfitársa, Késely Ajna ugyanebben a számban hatodik lett. Telegdy Ádám (NY Breakers) 200 méter háton lett hatodik, ahogyan Verrasztó Dávid (Iron) 200 méter mellen és 400 méter gyorson, valamint Hosszú Katinka 200 méter vegyesen.

A versenynap legjobb egyéni eredményét a török Emre Sakci ért el, aki 50 méter mellen az orosz Vlagyimir Morozov régi rekordját egyetlen századdal megjavítva 25.50 másodperces Európa-csúccsal, minden idők harmadik legjobb idejével csapott célba. Férfi 200 méter mellen a 30 éves veterán német Marco Koch 2:00.81 perccel a világ hetedik legjobb idejével nyert, ráadásul ő maga 2004 óta nem úszott ilyen gyorsan.

Az ISL-sorozatban egy fordulóban egyszerre négy csapat küzd egymással. A lebonyolítás szerint minden csapatban 12-12 férfi és női úszó vehet részt egy viadalon, de két-két további versenyző is bevethető váltókban. Egy számban klubonként két úszó versenyez, a helyezések alapján pontokat kapnak a csapatok, így alakul ki a végső sorrend. Az egyéni számokban 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 pontot lehet szerezni alapvetően – ugyanakkor ha valaki bizonyos előnnyel nyer, akkor pontokat rabolhat a többiektől –, míg a váltók dupla szorzóval járnak. Az úgynevezett csillagszóró futamban pedig – amelyben az 50 méter gyorsot egymás után háromszor kell leúszniuk a versenyzőknek, de mindegyik végén feleződik a mezőny – akár triplázni is lehet.

A sorozat második szezonja a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött, összesen tíz csapat részvételével végig a Duna Arénában zajlik. A Magyarországra érkezett sportolóknak az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan „buborékban” kell élniük. Tíz fordulót rendeznek az alapszakaszban, ezt követően kerül sor az elődöntőre és a döntőre. A negyedik forduló kedden zárul.

További tartalmak