Musorujsag
Élő Eredmények

Másodikként zárta az ISL negyedik fordulóját Hosszú Katinka csapata

Másodikként zárta az ISL negyedik fordulóját Hosszú Katinka csapata

mti
Hosszú Katinka csapata, az Iron a második helyen zárta a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga (ISL) negyedik összecsapását.

A rövidpályás versenysorozat keddi napján a magyarok közül a legjobb eredményt az ironos Verrasztó Dávid érte el, aki 400 méter vegyesen diadalmaskodott, ezen kívül 200 méter pillangón ötödik lett. Hosszú Katinka 200 méter pillangón harmadik, 400 méter vegyesen negyedik, 100 méter vegyesen pedig ötödik lett. Utóbbi számban Melanie Margalis 57.94 másodperces amerikai csúccsal nyert. A New York Breakersben szereplő Kapás Boglárka 200 méter pillangón negyedik, 400 méter vegyesen pedig hatodik lett, ahogy Késely Ajna is 200 méter gyorson, míg Telegdy Ádám nyolcaddikként zárt 100 méter háton.

Az összecsapást a Cali Condors nyerte, a harmadik a New York Breakers, a negyedik a DC Trident lett.

Az ISL-sorozatban egy fordulóban egyszerre négy csapat küzd egymással. A lebonyolítás szerint minden csapatban 12 férfi és 12 női úszó vehet részt egy viadalon, de két-két további versenyző is bevethető váltókban. Egy számban klubonként két úszó versenyez, a helyezések alapján pontokat kapnak a csapatok, így alakul ki a végső sorrend.

Az egyéni számokban 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 pontot lehet szerezni alapvetően – ugyanakkor ha valaki bizonyos előnnyel nyer, akkor pontokat rabolhat a többiektől -, míg a váltók dupla szorzóval járnak. Az úgynevezett csillagszóró futamban pedig – amelyben az 50 méter gyorsot egymás után háromszor kell leúszniuk a versenyzőknek, de mindegyik végén feleződik a mezőny – akár triplázni is lehet.

A sorozat második szezonja a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött, tíz csapat részvételével a Duna Arénában zajlik. A Magyarországra érkező sportolóknak az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan „buborékban” kell élniük. Tíz fordulót rendeznek az alapszakaszban, ezt követően kerül sor az elődöntőre és a döntőre.

További tartalmak