Musorujsag
Élő Eredmények

Olasz Anna: Nem biztos, hogy abbahagyom az olimpia után

m4sport.hu
Korábbi kijelentését pontosítva Olasz Anna kijelentette, nem feltétlenül fejezi be pályafutását a jövőre halasztott tokiói olimpia után.

A világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar hosszútávúszó áprilisban a Kossuth Rádiónak nyilatkozva arra utalt, hogy az ötkarikás játékok után befejezi pályafutását, az M4 Sportnak azonban csütörtökön azt mondta, lehet, hogy csak hosszabb pihenőre vonul.

„Nem biztos, abbahagyom. Az olimpiáig tervezek, utána szeretnék egy hosszabb pihenőt tartani. Az is benne van a pakliban, hogy 27 évesen abbahagyom, viszont még mindig nagyon szeretek úszni, úgyhogy nekem ez egy ajándék, hogy katpunk még egy évet az olimpiáig. A hétvégi eredmények mindenképp megerősítenek abban, hogy érdemes folytatni” – utalt Olasz Anna arra, hogy a múlt hétvégi medencés hosszútávó ob-n 10 kilométeren első, 5 kilométeren második lett.

Az 1993-as születésű úszó hozzátette, egy következő négyéves ciklusnak nekivágni „több átgondolást igényel”. Szerinte áprilisban azért fogalmazott félreérthetően, mert évek óta nem tudott hosszabb pihenőt tartani, a tavaszi karantén alatt azonban ezt sikerült bepótolnia. „Az eredményeim is azt mutatják, hogy erre szükségem is volt, hiszen azóta jobb eredményeket érek el, mint valaha.”

Olasz Anna ötödikként a célban a női 25 kilométeres nyíltvízi úszáson a 17. vizes világbajnokságon Balatonfüreden 2017. július 21-én (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Olasz Anna elmondta, a nyíltvízi versenyek törlése kicsit átalakította a felkészülését, medencés versenyeken tudott elindulni 800 és 1500 méter gyorson. „Hét év után sikerült végre 1500 gyorson is jelentősen javítanom a legjobb időmön, ez is megerősített abban, hogy jó az a munka, amit csinálunk” – fogalmazott a sportoló, akire május 29-én olimpiai válogatóverseny vár.

Kérdésre válaszolva Olasz Anna elmondta, színvonalas versenynek, a medencés úszók számára óriási lehetőségnek tartja a Nemzetközi Úszóligát, mivel azonban az ISL-ben a 400 méteres gyors- és vegyesúszás a leghosszabb táv, ráadásul medencében, ez nem neki „lett kitalálva”. „Ha egy ugyanilyet terveznének nyílt vízre, akkor én lennék az első, aki jelentkezik.”

További tartalmak