Musorujsag
Élő Eredmények

Hosszú Katinka: Sokkal motiváltabb és elszántabb vagyok, mint az ISL előtt

Hosszú Katinka: Sokkal motiváltabb és elszántabb vagyok, mint az ISL előtt

m4sport.hu
A háromszoros olimpiai bajnok szerint minden versenyző dicséretet érdemel, hogy betartoták a szigorú protokollt, és jelentős sportdiplomáciai sikernek tartja, hogy a magyar főváros rendezhette az idei versenyt.

Véget ért a Nemzetközi Úszóliga (ISL) versenysorozata Budapesten, melynek keretében több mint egy hónapon keresztül a világ legjobb úszói mérették meg magukat a Duna Arénában. A verseny egyik kitalálója, Hosszú Katinka a közmédia érdeklődésére elmondta, számára is nehéz lett volna elképzelni, hogy így alakul az idei év, de azt hatalmas sportdiplomáciai sikernek tartja, hogy az ISL befektetőit sikerült meggyőzni, hogy Budapestre hozzák a versenyt.

„Úgy vettem észre, az edzők, az úszók és a stábtagok is nagyon élvezték az itteni versenyt” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok, aki sajnálta, hogy csapatával nem tudott bekerülni a legjobbak közé, ugyanakkor bízik benne, jövőre sikerül fináléba jutniuk, miként annak is, hogy azt a versenyt már nézők előtt rendezhetik.

„Nekem hiányzott az idén, hogy versenyezzek és készüljek úgy, ahogy szoktam. Úgy éreztem, ha lenne még tíz meccs, akkor én is formába tudnék lendülni. Remélem, hamarosan minél több versenyen tudok indulni” – mondta Hosszú, aki elárulta, magával sosincs megelégedve, még akkor sem, ha világcsúcsot úszik.

„Mindig van valami, amit jobban csinálhattam volna. Idén pláne így érzem. Én ebből fogok erőt meríteni a következő versenyekre. Sokkal jobb formában érzem magam és sokkal motiváltabb és elszántabb vagyok, mint amikor hosszú hónapokon keresztül nem volt verseny. Nagyon nagy löketet adott nekem az ISL idén” – mondta Hosszú.

A fejében már alakul a Team Iron jövő évi összetétele, de az idei szezon is azt mutatja, jó az irány, amit a sorozat indulásakor kitaláltak. Kiemelte, a sportolók nagyon fegyelmezettek voltak, betartották a protokollt, és reméli, jövőre már a nézők is élvezhetik a versenyeket. Kedden már valószínűleg edzésbe áll és készül az országos bajnokságra.

További tartalmak