Musorujsag
Élő Eredmények

Milák Kristóf edzője szerint az Eb-n is történhetnek csodák, de a puskapor javát az olimpiára tartogatják

Milák Kristóf edzője szerint az Eb-n is történhetnek csodák, de a puskapor javát az olimpiára tartogatják

SzPress
Az úszók márciusi országos bajnokságán remeklő Milák Kristóf a májusi Európa-bajnokságon tíz, a tokiói olimpián pedig négy vagy öt számban áll majd rajtkőre - nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak edzője, Selmeci Attila.

A 21 éves Milák az ob-n hat aranyéremmel, egy országos csúccsal és Michael Phelps valaha volt legjobb 200 pillangón úszott idejének lepipálásával jelezte riválisainak, kiváló formában van és komoly célokkal vág bele az olimpiai felkészülés utolsó szakaszába, amelyet Biczó Bencével és Márton Richárddal közösen végeznek el.

A Budapest Honvéd sportolója és mestere számára július 28-án jön el a nagy nap Tokióban, ugyanis akkor rendezik az olimpia 200 méteres pillangóúszásának fináléját, a cél pedig egyértelműen az aranyérem megszerzése.

„Az olimpiai felkészülésünk hajrája valóban most kezdődött el, innen már nincs megállás Tokióig, legfeljebb néhány könnyített edzésnapnak örülhetnek majd a fiúk. Az előttünk álló utat botlás nélkül kell bejárnunk, ami ugyanúgy lesz fizikai, mint mentális próbatétel is” – nyilatkozta Selmeci Attila, aki úszói mellett saját magát is igyekszik formában tartani. „Az alapjárat számomra az, hogy a versenyzők 6.5-7 kilométeres edzéstávjának teljesítése közben legkevesebb 5 kilométert gyalogok a medence partján, mert az úszóim minden mozdulatát szemmel kell követnem. Most, hogy a tavasz beköszöntött, letettem az autómat, felkészítettem a kerékpáromat, és ha nem esik, a csillaghegyi otthonomból biciklin közelítem meg a Duna Arénát. Kora reggel és késődélután is. Ez alsó hangon azt jelenti, hogy naponta közel két órát ülök a nyeregben. Ennél jobb edzést nem is tudnék kitalálni magamnak, mert amióta a térdemet fájlalom, a napi futásokról sajnos le kellett mondanom. Az a szerencsém, hogy imádom a kerékpározást is” – mondta.

Milák Kristóf (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A világ- és Európa-bajnok Milák felkészülését a mesteredző mellett szárazföldi edző, pszichológus, sportmasszőr és dietetikus is segíti. „Nemcsak a háromtagú versenyzői csapatom jó, hanem a stáb is erős, amelynek minden tagja hozzáad valami jót és hasznosat a közös munkához” – mondta Selmeci Attila, majd arról is beszélt, hogy április 24-én Tenerifére utaznak edzőtáborba és gyakorlatilag a budapesti Eb-rajtra érkeznek majd haza.

„A Duna Arénában is történhetnek csodák, de a puskapor javát az olimpiára tartogatjuk” – jelentette ki Selmeci.

További tartalmak