Musorujsag
Élő Eredmények

Késely Ajna edzőt vált, nem Turi György készíti fel a jövőben

Késely Ajna edzőt vált, nem Turi György készíti fel a jövőben

mti
Edzőt váltott Késely Ajna kétszeres Európa-bajnoki ezüst- és egyszeres bronzérmes úszó.

A 20 éves sportolót a jövőben Bernek Péter készíti fel, aki egy héttel ezelőtt jelentette be visszavonulását versenyzőként, egyúttal jelezte: edzőként folytatja pályafutását.

“Ajnával tisztáztunk minden sportszakmai kérdést, amely fontos ahhoz, hogy tudjuk: ki, mit várhat a másiktól és mi az, amit vállal. Megkaptam a bizalmat, mint pályakezdő edző, ami számomra rendkívül fontos és nagyon motivál! Beleállunk a feladatokba, amely mindenki számára új felállás lesz, más jellegű munkát igényel, részemről sok tanulást és mindkettőnk részéről sok-sok erőfeszítést” – írta Facebook-oldalán a 2014-ben 400 m gyorson rövidpályás világbajnok Bernek, aki mindössze kilenc évvel idősebb tanítványánál.

Késely Ajna közel kilenc évig a Kőbánya SC kötelékében Turi Györgynél úszott, akinek felkészítésével többek között három ifjúsági olimpiai bajnoki és junior világbajnoki címet is nyert.

„Most eszem, agyam, szívem, s lelkem egy másik útra hív. Bár kilenc évtől, egy csapattól, egy családtól, egy nagypapa és apai szívtől sosem lesz könnyű a leválás. Fél életem alatt itt váltam gyerekből ifjúvá és végleg felelős felnőtté. Hazudnék ha azt mondom fellélegezve távozok, hazudnék ha azt mondanám könnyen szakadok el, s hazudnék ha azt mondanám szomorú és boldog is vagyok egyben. A bizonyosságom ott van a hálámban és köszönetemben, mert olyan embert faragtak belőlem, aki őszinte, hű önmagához és vállalja azt a kisebb önzőséget, ami képes elhozni a boldogságát” – osztotta meg gondolatait az elválásról a 20. születésnapját múlt héten ünneplő Késely.

A fiatal magyar versenyző ott volt a tokiói olimpián, két fő számában, 400 és 800 méter gyorson nem jutott döntőbe, előbbiben a 10., utóbbiban a 13. helyen zárt.

További tartalmak