Musorujsag
Élő Eredmények
×

Megnevezték Kenderesi Tamás új edzőjét, akivel a párizsi olimpiára készül

Megnevezték Kenderesi Tamás új edzőjét, akivel a párizsi olimpiára készül

m4sport.hu
A sikeres olimpiai szereplést követően Máté János, a PSN Zrt. vezérigazgatója és Sági Zoltán sportiskola vezető megbeszélésre invitálta Tari Imrét, Kenderesi Tamás eddigi mesterét, aki bejelentette, hogy a legmagasabb szinten már nem kíván az úszással foglalkozni. A beszélgetés témája a tokiói olimpia tapasztalatai mellett a jövőbeni tervek voltak.

A nagyszerű szakember elmondta, hogy a továbbiakban nem szeretne ilyen magas szinten az úszással foglalkozni, több időt kíván szentelni a családjának – ugyanakkor jelezte, hogy amennyiben a Sportiskola úszó-szakosztálya igényt tart rá, úgy szakmai tapasztalatával bármikor szívesen segíti a munkát. A PSN Zrt. vezetősége gratulált Tari Imrének fantasztikus edzői pályafutásához, megköszönte a Sportiskolában töltött éveit, és jó egészséget, sok boldog családi pillanatot kívánt az elkövetkezendő évekre.

A találkozót követően Sági Zoltán sportiskola vezető egyeztetett az úszó szakosztály vezetőivel, akik a teljes stábbal megbeszélve a helyzetet, Túrós Mátét jelölték Kenderesi Tamás új edzőjének. A 30 éves szakember korábban már dolgozott együtt Kenderesi Tamással és Tari Imrével, így mindketten jól ismerik a Rióban bronzérmes, Tokióban 4. helyezett világklasszist, azaz nem kellett sokat gondolkodniuk, hogy elfogadják-e, támogatják-e a kinevezését.

Pár nappal ezelőtt már lehetett hallani arról, hogy Kenderesinek új edzője lesz, miután Tari Imre visszavonulása napirendre került, de a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. végül csak hétfőn jelentette be az új edző személyét.

Kenderesi Tamás nagy reményekkel várja a Túrós Mátéval közös munkát, nagyon bízik annak sikerességében, hogy gyümölcsöző lesz az együttműködés.

Borítókép: Kenderesi Tamás (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak