Musorujsag
Élő Eredmények

Öt magyar érem a budapesti úszó-vk nyitónapján

m4sport.hu/mti | Szerző: Olasz Tamás
Öt magyar érem született az úszók budapesti világkupa-versenyének nyitónapján. A Duna Arénában zajló rövidpályás viadalon Kós Hubert arany-, Jakabos Zsuzsanna, Békési Eszter és Milák Kristóf ezüst-, míg Szabó Szebasztián bronzérmet szerzett.

A 200 méter háton hatalmas hajrával, egyéni csúccsal győztes Kós Hubert a verseny után az M4 Sportnak elmondta, az olimpián kiderült számára, hogy a vegyesúszáson még dolgoznia kell, ezért elkezdett a hátúszással foglalkozni, de azt nem gondolta volna, hogy győzni fog, nagyon meglepte, hogy első helyen ért célba. Ugyanebben a számban Telegdy Ádám negyedik lett.

Női 200 méter pillangón három magyar is szerepelt a döntőben, Jakabos Zsuzsanna a második, Sebestyén Dalma a negyedik, Hatházi Dóra a nyolcadik helyen csapott célba. Jakabos 100 méter vegyesen negyedikként zárt, ugyanebben a fináléban Ugrai Panna Nóra nyolcadik lett.

Békési Eszter 200 méter mellen nagy hajrával lett második, míg férfi 200 méter pillangón két magyar is dobogós helyen zárt: Milák Kristóf ezüst, Szabó Szebasztián bronzérmet szerzett. Az olimpiai bajnok Milák 49.92 másodperces egyéni csúccsal, Cseh László 49.33-as országos csúcsától nem sokkal elmaradva érintette a falat. Szabó és Milák az 50 méter gyors fináléjában is érdekelt volt, előbbi a negyedik, utóbbi egyéni csúccsal az ötödik helyen zárt.

Milák a vegyes zónában elmondta, alapvetően nem kedveli a rövid pályát, azonban ezt az időszakot is megpróbálja majd hasznosan beépíteni a felkészülésébe. Hozzátette, főként azért indult el, mert „foglalt a medencéje, ahol készül”, de mivel csak nemrég kezdte a munkát, így magát is meglepte ezekkel az időeredményekkel.

Női 400 méter gyorson a nemrég edzőt és klubot váltó Késely Ajna hatodik, a 15 esztendős Ábrahám Lilla Minna pedig egyéni csúccsal nyolcadik lett. A férfiaknál Holló Balázs a hetedik lett, férfi 100 méter mellen Horváth Dávid a nyolcadik helyen csapott célba.

A magyarok eredményei a budapesti vk-verseny nyitónapján:
női 400 méteres gyorsúszás: Késely Ajna 6.
férfi 400 méteres gyorsúszás: Holló Balázs holtversenyben 7.
férfi 200 méteres hátúszás: Kós Hubert 1., Telegdy Ádámn 4.
női 200 méteres pillangóúszás: Jakabos Zsuzsanna 2., Sebestyén Dalma 4., Hatházi Dóra 8.
férfi 100 méteres pillangóúszás: Milák Kristóf 2., Szabó Szebasztián 3.
női 200 méteres mellúszás: Békési Eszter 2.
férfi 100 méteres mellúszás: Horváth Dávid 8.
férfi 50 méteres gyorsúszás: Szabó Szebasztián 4., Milák Kristóf 5.
női 100 méteres vegyesúszás: Jakabos Zsuzsanna 4., Ugrai Panna Nóra 8.

További tartalmak