Musorujsag
Élő Eredmények
×

Elbúcsúztatták az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh Lászlót

Elbúcsúztatták az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh Lászlót

m4sport.hu/MTI
Ünnepélyes keretek között búcsúztatták a Duna Arénában a tokiói ötkarikás játékok után visszavonult, olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ-, Európa- és örökös magyar bajnok Cseh Lászlót.

A budapesti úszó-világkupa második versenynapjának legfontosabb pillanatai a hét magyar érmet hozó délutáni program után következtek, ugyanis ekkor rendezték az 35 éves úszólegenda búcsúztatását.

A többek között négyszeres olimpiai ezüst- és kétszeres bronzérmes, világ- és Európa-bajnok klasszist álló ovációval, hosszan tartó tapssal fogadta a közönség, majd nagy ellenfele és barátja, az olimpiai és világbajnok Chad Le Clos videóüzenetben köszöntötte az ünnepeltet, aki később mind a négy úszásnemben teljesített egy hosszt a Duna Aréna medencéjében.

Először pillangón pályatársával, a hozzá hasonlóan a tokiói játékok után visszavonult, a közönség soraiból „meglepetésszerűen” kiválasztott Bernek Péterrel tempózott, majd a 200 méter hát 1980-as, moszkvai olimpiai aranyérmese, Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke csatlakozott hozzá. Ezt követően jött a 84 esztendős Kiss Miklós, aki az alapokra tanította Cseh Lászlót, ő mellen úszott a klasszissal.

Pályafutása utolsó hosszára a világkupán részt vevő magyar úszók – akikhez csatlakozott a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is – kísérték el Cseh Lászlót, a célba érkezést követően pedig közös vizes „pancsolás” következett, sőt, miután kiszállt a medencéből profi úszótól ritkán, a strandokon annál gyakrabban előforduló „bombával” Cseh László még visszaugrott.

„Erre nem lehetett felkészülni. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki itt volt ezen a mai napon, és az egész pályafutásom alatt támogatott, akár csak egy kézfogással, vagy biztató szóval próbálta tartani bennem a lelket. Csodálatos érzés, örülök, hogy itt lehettem, és azoknak is köszönöm, akik ma vízbe szálltak. Mert azért ez nagy dolog, hogy miattam ennyien vízbe ugrottak” – nyilatkozta végül a rá jellemző szerénységgel.

Az M4 Sport Cseh László pályafutásáról szóló, „Az utolsó hossz” című portréfilmjét itt tekintheti meg.

Array
(
    [replacement] => 
    [shortcode] => 
    [title] => Képekben a budapesti úszó-vk 2. napja és Cseh László búcsúztatása
    [image] => //m4sport.hu/wp-content/uploads/sites/10/2021/10/D_KOS20211008032-1620x1080.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Budapest, 2021. október 8. A tokiói olimpia után visszavonult Cseh László búcsúztatása a Duna Arénában zajló rövidpályás világkupa második napján, 2021. október 8-án. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak