Musorujsag
Élő Eredmények

Pozitív lett egy magyar úszó koronavírustesztje a kazanyi Európa-bajnokságon

Pozitív lett egy magyar úszó koronavírustesztje a kazanyi Európa-bajnokságon

m4sport.hu
Több magyar úszó nem ugorhatott medencébe a Kazanyban zajló rövidpályás Európa-bajnokság péntek délelőtti előfutamaiban, miután egyikük gyorstesztének pozitív lett az eredménye.

Információnk szerint a 13 fős magyar csapatból a csütörtök esti tesztelés során produkált valaki pozitív mintát.

Az eredmény akkor válik hivatalossá, ha a PCR-teszt is alátámasztja, elővigyázatosságból viszont az összes – pénteken érdekelt – magyartól vettek mintát, a hírek szerint mindnek negatív lett az eredménye.

A Magyar Úszó Szövetség közleményben tájékoztatott péntek reggel:

„A magyar úszóválogatott egyik tagjánál Covid-19-fertőzés gyanúját állapította meg a csapatorvos csütörtök este, emiatt őt és szobatársát elkülönítették – valamint még este gyorstesztet végeztek a többi versenyzőn és a stáb tagjain, majd ezt ma reggel megismételték az uszodában is. Valamennyi teszt negatív eredményt hozott, így az Eb egészségügyi rendjéért felelős orvos és a LEN illetékesei engedélyezték a magyar úszók indulását. A két elkülönített versenyző PCR-tesztjének eredményéig nem hagyhatja el a hotelszobáját (bár a közeli kontaktnak minősülő szobatárs gyorstesztje is negatív volt mindkét esetben).

Sajnos, a tesztelés és az eredmények bevárása miatt két úszó számára felborult a reggeli menetrend, így Szabó-Feltóthy Eszter és Ugrai Panna nem tudott megfelelően bemelegíteni a 100 hát előfutamaira, és a melegítődresszükben voltak kénytelenek rajthoz állni – később, 200 vegyesen szerencsére már nem akadt hasonló probléma, Panna a 4. legjobb idővel jutott tovább.

Jelen helyzetben fontos tisztázni, hogy Milák Kristóf a 200 gyors péntek délelőtti előfutamáról már csütörtök este visszalépett, hogy a 200 pillangó ma esti döntőjére koncentrálhasson, míg Jakabos Zsuzsanna kisebb hátsérülése miatt hazautazott, ezért nem indult 200 méter vegyesen.

Amint bármilyen újabb fejlemény történik, a Magyar Úszó Szövetség haladéktalanul tájékoztatja a közvéleményt.”

Borítókép: Az összesítésben tizedik helyen végző Burián Katalin a női 200 méteres hátúszás elődöntőjében a tokiói olimpián (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak