Musorujsag
Élő Eredmények

Burián Katalin a magyar küldöttség koronavírusos tagja a rövidpályás úszó Eb-n

Burián Katalin a magyar küldöttség koronavírusos tagja a rövidpályás úszó Eb-n

MTI | Szerző: Kun Dániel
Pozitív lett Burián Katalin koronavírus-tesztje a Kazanyban zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség (MÚSZ) szombati sajtóközleménye szerint a pénteken elvégzett PCR-tesztek eredménye alapján a szervezőbizottság vezető orvosa tájékoztatta a küldöttséget arról, hogy igazolódott Burián fertőzöttsége, ezért 14 napra karanténba kerül. Ezt az időszakot a csapat szálláshelyén kell eltöltenie, ahol háromnaponta tesztelik. Ha bármelyik tesztje negatív lesz, a következő nap hazatérhet.

A MÚSZ fedezi a BVSC-Zugló sportolójának költségeit, valamint kapcsolatba lépett a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, hogy a karantén ideje alatt az oroszországi diplomáciai képviselet munkatársai is tartsák a kapcsolatot vele.

A válogatott többi tagjának, valamint a szakmai és egészségügyi stáb tagjainak tesztjei egyaránt negatív eredményt hoztak, így az utolsó két napon mindenki folytathatja a versenyzést. Ez alól egyedül Mihályvári-Farkas Viktória a kivétel, aki Burián szobatársaként az Európa-bajnokság egészségügyi protokollja szerint közeli kontaktnak minősül, így a továbbiakban nem léphet be az esemény helyszínére. Mivel valamennyi tesztje negatív lett, ő engedélyt kapott arra, hogy szombaton hazatérjen.

Borítókép: Burián Kata Instagram

További tartalmak

Kapcsolódó hírek