Musorujsag
Élő Eredmények
×

Külön bizottság vizsgálja Szilágyi Liliána ügyét

Külön bizottság vizsgálja Szilágyi Liliána ügyét

m4sport.hu
A bizottságban két ügyvéd, egy szociológus, a MÚSZ gyermekvédelmi bizottságának vezetője, valamint egy igazságügyi, klinikai, mentálhigiénés és sportpszichológus kapott helyet.

A Magyar Úszó Szövetség elnöksége elfogadta az elnök, dr. Wladár Sándor indítványát Szilágyi Liliána ügyének kivizsgálása kapcsán, így azzal nem a fegyelmi bizottság, hanem külön vizsgálóbizottság foglalkozik. A hazai szövetség hírleveléből kiderül, a testület elnöke dr. Papp Gábor ügyvéd, tagjai dr. Ugrin Tamás ügyvéd, Tausz Katalin szociológus, Danks Emese, a MÚSZ gyermekvédelmi bizottságának vezetője, valamint dr. Tornyossy Mónika igazságügyi, klinikai, mentálhigiénés és sportpszichológus.

Wladár Sándor a döntés kapcsán kijelentette, hogy az Eb-ezüstérmes, ifjúsági olimpiai bajnok Szilágyi Liliána által megfogalmazott, az édesapjával, Szilágyi Zoltánnal kapcsolatos vádak súlya kívánta meg két tekintélyes büntetőjogász bevonását. Az elnök ugyanakkor hangsúlyozta: a szövetség elsősorban az uszodai, illetve a klubon belüli történéseket hivatott vizsgálni, az esetlegesen családon belül történt erőszakot nem.

A bizottság már meg is tartotta alakuló ülését, és hamarosan a meghallgatások is elkezdődnek.

Borítókép: (fotó: http://lilianaszilagyi.com)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szilágyi Gerda szerint édesapja sem őt, sem testvérét nem bántalmazta
Nyílt levélben reagált Szilágyi Gerda arra, hogy nővére, Liliána bántalmazással vádolta meg édesapjukat, Szilágyi Zoltánt. A 18 éves úszónő közölte: édesapja soha nem abuzálta sem őt, sem Liliánát, továbbá kritikával illette Wladár Sándor MÚSZ-elnök megnyilvánulását az ügyben.
Úszás