Musorujsag
Élő Eredmények

Hosszú Katinka nem vonul vissza, 100. világversenyen szerzett érmére hajt

Hosszú Katinka nem vonul vissza, 100. világversenyen szerzett érmére hajt

m4sport.hu
Őt is bántja a tokiói szereplése de új célokat talált magának és bár az idő ellene dolgozik, még mindig élvezi a felkészülést.

Hosszú Katinka cáfolta azokat a sajtóban megjelent híreszteléseket, miszerint felhagy az úszással és még idén visszavonul. A háromszoros olimpiai bajnok az NSO-nak adott interjújában beszélt erről.

Elárulta, még nem tervezi a visszavonulását, de tudja, már sokkal kevesebb van előtte az élsportban, mint mögötte, hiszen már 33 éves. Ezt  elsősorban azért sajnálja, mert még mindig élvezi az úszást és nem érzi, hogy nehezebb lenne elkezdeni a felkészülést, mint korábban.

A koronavírus-járvány őt is alaposan megviselte, és nem akar kifogásokat keresni, de a tokiói felkészülés idején egyszerűen azt érezte, nem tud egyről a kettőre lépni. Érezte, hogy hátrányban van a többiekhez képestés ebből a helyzetből próbálta meg a legtöbbet kihozni. „A verseny után szívem szerint az mondtam volna mindenkinek, hogy gondoljátok, hogy én nem akartam nyerni, hogy nekem nem fáj, hogy nem sikerült?” – mondta Hosszú.

Új célokat tűzött ki maga elé, szeretné, ha ő lenne az első úszó a világon, akinek száz érme van világversenyekről. Eddig 96-ot szerzett és saját bevallása szerint akkor sem lesz csalódott, ha a hiányzó négy érem közül egyik sem lesz arany.

Borítókép: Hosszú Katinka (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak