Musorujsag
Élő Eredmények
×

Mégis indul a budapesti vizes vb-n a férfi 100 gyors riói olimpiai bajnoka

Mégis indul a budapesti vizes vb-n a férfi 100 gyors riói olimpiai bajnoka

MTI
A férfi 100 méteres gyorsúszás riói olimpiai bajnoka, Kyle Chalmers korábbi terveivel ellentétben mégis részt kíván venni a magyarországi vizes világbajnokságon, amelyre 50 és 100 méter pillangón szerzett indulási jogot.

A tavaly Tokióban 100 gyorson ezüstérmes úszó az ausztrál bajnokságon csütörtökön megnyerte az 50-et, korábban pedig második lett 100-on, ám egészen péntekig mindenki biztosra vette, hogy nem utazik el a magyar fővárosba júniusban. Kijelentette ugyanis, hogy többször műtött vállát szeretné kímélni annak érdekében, hogy a július végén kezdődő birminghami Nemzetközösségi Játékokon jó állapotban tudjon úszni.

A 23 éves versenyző aztán a bajnokságon tapasztalt remek formája miatt péntekre meggondolta magát. Döntése komoly visszhangot váltott ki hazájában, mert így kiszorítja a vb-csapatból a 100 pillangón mögötte harmadik Cody Simpsont, aki popsztárból lett úszó, és hatalmas népszerűségnek örvend Ausztráliában.

„Az előrelépésem érdekében szükségem van a világbajnokságra. Ezért nem állíthatnak be engem bűnözőnek. Szerencsétlen dolog a számomra, hogy ezzel elveszem Cody helyét” – nyilatkozta Chalmers.

A vizes világbajnokságra június 18. és július 3. között kerül sor Magyarországon.

Borítókép: Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11. Az ausztrál Kyle Chalmers örül, miután aranyérmet nyert a riói nyári olimpia férfi 100 méteres gyorsúszásának döntőjében a Rio de Janeiró-i olimpia Uszodában 2016. augusztus 10-én. (MTI/EPA/Esteban Biba)

További tartalmak