Musorujsag
Élő Eredmények
×

Milák Kristóf: Keresem az utamat, de kezd kitisztulni, hogy mit is akarok

Milák Kristóf: Keresem az utamat, de kezd kitisztulni, hogy mit is akarok

m4sport.hu
Milák Kristóf szeretett volna 50 másodperc alatt célba érni, edzője szerint világcsúcsot szeretett volna úszni Budapesten az immár négyszeres világbajnok.

 

Milák Kristóf a világcsúccsal megnyert 200 után 100 méter pillangón is diadalmaskodni tudott a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon, a verseny után mégis elégedetlenül nyilatkozott az M4 Sport kamerái előtt.

Borzasztó, szégyen, nagyon rossz, ebben most csak ennyi volt. Szerettem volna 50 alatt megúszni, de itthon úsztam 4000 ember előtt közvetlen, 15 millió előtt közvetetten, összességében nagyon elégedett vagyok” – mondta a magyar küldöttség második érmét szerző sportoló.

Elárulta, a világbajnokság minden egyes napját nagyon élvezte, annak ellenére, hogy nagyon fárasztó volt, már alig várja, hogy pihenhessen.

A vb-től visszalépett Caeleb Dressellel kapcsolatban elmondta, hiányzott neki, mert szereti a jó versenyeket.

Az első világbajnokságomon ezüstöt nyertem, a másodikon egy aranyat, most két arannyal megvan a második és a harmadik is. Szeretném, ha a következő vb-n már három vagy négy arany is összejönne” – mondta már előre tekintve.

Inkább mutatok kevesebbet, mint ami vagyok, mutatom azt, ami a gyengeségem és nem jönnek rá, mennyit fejlődtem, a végén pedig azt veszik észre, milyen sikeres vagyok” – mondta már az aranyérem átvétele után.

A szurkolókról és a saját elvárásáról elmondta, megszokta és büszkének kell lenni, hogy ekkora rajongótábor van mögötte.

Az elvárásokkal kapcsolatban mindent ugyanúgy kell csinálni, mint eddig, kicsit lehet hazárdírozni, a járt úton haladni és hagyni kell engem szépen csöndben dolgozni” – mondta arról, mi kell neki ahhoz, hogy továbbra is sikeres legyen.

Az olimpia után lezártam egy időszakot, új fejezetet kellett nyitnom az életemben, szinte minden téren. De vannak mellettem, mögöttem olyan emberek, akik ebben segítettek. Kerestem az utamat, most is keresem az utamat, de most már kezd kitisztulni a kép, hogy én mit szeretnék és látok járhatónak” – összegzett Milák.

Nagyon nehéz úszás volt, láttam rajta, hogy fáradt, a 4×200-as gyors váltó sokat kivett belőle . De szerintem ő nem elégedett. Én nagyon örülök ennek az eredménynek, ő szeretett volna világcsúcsot úszni, én is azt gondoltam, képes rá, de a váltó sokat kivett belőle” – értékelte az olimpiai bajnok klasszis teljesítményét Virth Balázs, Milák edzője.

Úgy véli, Dressel nélkül is nagy időt akart úszni, s Virth is szerette volna, ha itt van az amerikai, attól lett volna igazi a verseny.

Ez Selmeci Attila munkája, én ezt viszem tovább. Nekem az a feladatom, hogy úgy vigyem tovább, ahogy ő elkezdte, azt a színvonalat tartsam, amit ő hozott. Nekem ezt a munkát úgy kell tovább vinnem, ahogy ő tette” – mondta roppant sportszerűen arra a kérdésre válaszolva, milyen érzés egy világbajnok edzőjének lenni.

 

Borítókép: Az aranyérmes Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén MTI/Illyés Tibor

További tartalmak