Musorujsag
Élő Eredmények

Molnár Dóráé a negyedik magyar úszóérem – ez történt a vizes Európa-bajnokság pénteki napján

Molnár Dóráé a negyedik magyar úszóérem – ez történt a vizes Európa-bajnokság pénteki napján

m4sport.hu/MTI
Molnár Dóra bronzérmet nyert pénteken, ezzel a második versenynap után négy dobogós helyezésnél tartanak a magyarok a római úszó Európa-bajnokságon.

 

A 16 éves versenyző 200 méter háton végzett harmadikként, és már a második érmét szerezte a Foro Italicóban, ugyanis a csütörtöki nyitónapon az ugyancsak bronzérmes 4×200-as gyorsváltó tagjaként az előfutamban úszott. A szám másik magyar döntőse, Szabó-Feltóthy Eszter negyedik lett.

Pénteken még Szabó Szebasztián volt érdekelt fináléban, a győriek 26 éves versenyzője címvédőként a nyolcadik helyen végzett 50 méter pillangón.

További két számban az elődöntőben úsztak magyarok, férfi 100 méter gyorson és 200 méter háton is hibátlan lett a mérleg.

Előbbi számban a 200 méter pillangón olimpiai bajnok Milák Kristóf a 7-es pályán úszva mindössze hét századdal maradt el Németh Nándor országos csúcsától, 47.76 másodperces egyéni legjobbjával második lett összesítésben.

Németh a hetedik helyen került be a fináléba 48.22-vel. Ebben a számban David Popovici – aki a Duna Arénában júniusban rendezett világbajnokságon 100 és 200 méter gyorson aranyérmes volt – 46.98 másodperces Európa-csúccsal lett a legjobb összesítésben.

Férfi 200 méter háton Kós Hubert a negyedik, Kovács Benedek pedig az ötödik idővel került a szombati fináléba.

Az olasz fővárosban zajló kontinensviadalon a csütörtöki nyitónapon a férfi 4×200 méteres gyorsváltó arany-, Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen ezüst-, a női 4×200 méteres gyorsváltó pedig bronzérmet nyert.

 

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak