Musorujsag
Élő Eredmények

Hatodik lett szabad kombinációban a magyar műúszócsapat a római Eb-n

Hatodik lett szabad kombinációban a magyar műúszócsapat a római Eb-n

MTI
A magyar csapat a hatodik helyen végzett a szinkronúszók szabad kombinációs versenyében vasárnap a Rómában zajló Európa-bajnokságon.

Az Apáthy Anna, Barta Niké, Farkas Dóra Linda, Gács Boglárka, Götz Lilien, Hatala Hanna, Hungler Szabina, Szakáll Panna, Szórát Léna, Taksonyi Blanka összeállítású együttes 79,4667 pontot kapott gyakorlatára.

A csapat júniusban a Margitszigeten rendezett világbajnokságon története során először lépte át a 80 pontos határt (80,4667), ezúttal ez most nem sikerült. A mostani eredmény viszont jobb, mint a vb elődöntőjében bemutatott kűr utáni értékelés (78,7333). A csapattagok a vegyes zónában egyetértettek azzal, amennyiben még egyszer bemutathatták volna a gyakorlatot, mint a vb-n, újra összejöhetett volna a magasabb pontszám.

„Nagyon elégedettek vagyunk, mindent beletettünk ebbe a kűrbe, sajnos a nyolcvan pont most nem jött össze. A világbajnokság óriási élmény volt hazai közönség előtt, ez az Eb pedig egy jó szezonzárás és egy jó lehetőség volt arra, hogy ebben a felállásban még egyszer vízbe ugorjunk” – mondta Szórát Léna. A csapatból Apáthy Anna távozik, aki külföldön folytatja tanulmányait.

Árkovics Petra szövetségi kapitány megjegyezte, a bevonulásnál elkövetett minimális bakit leszámítva tökéletes kűrt mutatott be a csapat, és a végrehajtás is jobb volt, mint a világbajnokságon.

„Ez meg is látszik a pontszámokon, de sajnos a művészi hatásra gyengébb pontokat kaptunk, ami rá is nyomta a bélyegét a végeredményre” – értékel a kapitány.

A hat csapatot felvonultató versenyszámot az ukránok nyerték a házigazda olaszok és a görögök előtt.

Eredmények:
szinkronúszás, csapat, szabad kombináció, Európa-bajnok:
Ukrajna 95,2000 pont
2. Olaszország 92,6667
3. Görögország 89,4000
…6. MAGYARORSZÁG (Apáthy Anna, Barta Niké, Farkas Dóra Linda, Gács Boglárka, Götz Lilien, Hatala Hanna, Hungler Szabina, Szakáll Panna, Szórát Léna, Taksonyi Blanka) 79,4667

Borítókép: Róma, 2022. augusztus 14. A magyar csapat a szinkronúszás szabad kombinációs versenyének döntőjében a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Nicola Pietrangeliben 2022. augusztus 14-én. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak