Musorujsag
Élő Eredmények

A Farkas Dóra Linda, Gács Boglárka szinkronúszó páros lélektani határt lépett át a római Eb-n – videó

A Farkas Dóra Linda, Gács Boglárka szinkronúszó páros lélektani határt lépett át a római Eb-n – videó

MTI
A Farkas Dóra Linda, Gács Boglárka kettős eddigi legjobb pontszámával a 12. helyen végzett a szinkronúszó párosok technikai versenyében a római Európa-bajnokságon hétfőn.

A 2003-as születésű kettős – amely a magyar rendezésű világbajnokságon júniusban 19. volt – 76,5595 pontot kapott kűrjére, ezzel több mint egy pontot javított a Margitszigeten elért eredményéhez (75,4002) képest.

„A világbajnokság után rengeteget dolgoztunk, ez pedig meghozta most a gyümölcsét. Elsősorban az állóképességünk javult az elmúlt időszakban, sokkal jobban bírjuk így a kűrjeiket és minden egyes nap próbálunk fejlődni” – nyilatkozta a verseny után Gács Boglárka.

Árkovics Petra szövetségi kapitány elmondta, ezzel a párossal hosszú ideje próbáltak „elrugaszkodni” a 75-ös pontszámról, ami idáig nem sikerült: „Nagyon örülök, hogy a szezon utolsó versenyén ez összejött. Én már a világbajnoki produkciójukat is jobbnak gondoltam, de úgy tűnik, a bíróktól kellett még egy kis bizalom. A kötelező technikai elemeket szinte tökéletesen teljesítették, az utolsó lábmunkában volt egy kis szinkronhiba egyedül” – tette hozzá a szakember, aki szerint ha ez a páros együtt marad, akkor szép eredményeket érhet el, és elsőként lépheti majd át a 80 pontos határt.

A páros technikai programban a versenyzőknek saját zenéjükre ugyanazokat a megadott elemeket kellett azonos sorrendben bemutatniuk. A bírák a végrehajtás – erő, dinamika, magasság -, az összbenyomás – zene, ruha, mozdulatok, arckifejezés -, illetve az elemek alapján pontoznak.

A versenyt az ukránok nyerték az osztrákok és a házigazda olaszok előtt.

Eredmények:
páros, technikai, Európa-bajnok:
Marina Alekszijeva, Vlagyiszlava Alekszijeva (Ukrajna)  92,8538
2. Anna-Maria Alexandri, Eirini Alexandri (Ausztria) 91,9852
3. Linda Cerruti, Costanza Ferro (Olaszország) 90,3577
…12. FARKAS DÓRA LINDA, GÁCS BOGLÁRKA 76,5595

Borítókép: A Farkas Dóra Linda, Gács Boglárka kettős a római Eb-n (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak