Musorujsag
Élő Eredmények
×

Mihályvári-Farkas Viktória Eb-ezüstérmes 1500 méteres gyorsúszásban

Mihályvári-Farkas Viktória Eb-ezüstérmes 1500 méteres gyorsúszásban

m4sport.hu/MTI
Ezüstérmet szerzett 1500 méteres gyorsúszásban a római vizes Európa-bajnokság keddi versenynapján Mihályvári-Farkas Viktória, akinek 400 vegyesen nyert aranya után ez a második érme az olasz fővárosban.

Az FTC 18 éves versenyzője – aki szombaton 400 méter vegyesen diadalmaskodott – 16:02.15 perces egyéni csúccsal csapott célba. Korábbi legjobbját (16:02.26) tavaly a tokiói olimpián úszta.

A számot az olasz Simona Quadarella hatalmas fölénnyel, 15:54.15 perccel nyerte.

A rajt után Quadarella szinte azonnal egyértelművé tette, hogy senkinek nem lehet esélye megszorongatni, így gyakorlatilag a teljes távot egyedül úszta végig a Foro Italico lelkes közönségének vastapsa közepette.

Mihályvári-Farkas a táv felét követően állva hagyta többi riválisát, és ugyanolyan nagy fölénnyel lett második, mint ahogy az győzött előtte.

„Ez az egész Európa-bajnokság tökéletes volt számomra, főleg így a világbajnokság után. Örülök, hogy sikerült felállnom abból a valamiből, amit akkor ott kudarcnak éltem meg” – válaszolta a vegyes zónában az MTI kérdésére a magyar újságíróknak Mihályvári.

„A tavalyi Eb-n úszott ezerötszázból is tanultam, próbáltam ebben az egy napban nem gondolni az úszásra, csak a délutáni érkezésemtől kezdve foglalkoztam azzal, hogy itt érmet tudok nyerni. Ez a legnagyobb sikerem, hogy fel tudtam nőni fejben ahhoz a feladathoz, hogy esélyem van dobogóra állni.”

Eredmények:
női 1500 m gyors, Európa-bajnok:

Simona Quadarella (Olaszország) 15:54.15 perc
2. MIHÁLYVÁRI-FARKAS VIKTÓRIA 16.02.15
3. Martina Rita Caramignoli (Olaszország) 16:12.39

Borítókép: Róma, 2022. augusztus 14. Mihályvári-Farkas Viktória a női 1500 méteres gyorsúszás előfutamában a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 14-én. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak