Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hosszú Katinka: Úgy voltam vele, hogy ezt a tétet megteszem

Hosszú Katinka: Úgy voltam vele, hogy ezt a tétet megteszem

m4sport.hu
A kedden 200 vegyesen nyolcadikként záró és a 200 pillangó döntőjéről lemaradó olimpiai bajnok szerint talán túlvállalta magát a római vizes Eb hatodik versenynapján.

„Lehetséges – válaszolta arra a kérdésre, hogy túlvállalta-e magát azzal, hogy négy 200 méteres távot úszott le kedden. – Viszont nem tudom, mennyivel lett volna jobb, ha nem úszom délelőtt. Úgyhogy úgy voltam vele, hogy ezt a tétet megteszem. Így jött ki.”

„Ahogy korábban mondtam, a vb-re nagyon rövid volt a felkészülés, nem volt idő visszaállni, próbáltuk azóta tartani a formát, ami nem igazán sikerült. Ez így elég nehéz volt, de úgy látom, hogy ez azért elég sok úszón meglátszik” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok, aki viszont örömmel látta a fiatal magyarok remeklését Rómában.

„A fiatalok nagyon jól úsztak nálunk, ez egy nagyon pozitív dolog. És nekik kell is nagyon a versenyzés” – így a kedden 200 vegyesen nyolcadikként záró, a 200 pillangó döntőjéről pedig lemaradó Hosszú.

Borítókép: Róma, 2022. augusztus 16. Hosszú Katinka a női 200 méteres vegyesúszás döntője után a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 16-án. A magyar versenyző a nyolcadik helyen végzett. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak