Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kettős magyar siker 200 pillangón: Milák Kristóf győzött, Márton Richárd a 2.

Kettős magyar siker 200 pillangón: Milák Kristóf győzött, Márton Richárd a 2.

M4 Sport/MTI
A szám világcsúcstartó olimpiai bajnoka, Milák Kristóf 200 pillangón is Európa-bajnoki címet szerzett Rómában, a második helyen Márton Richárd ért célba..

Az aranyérmes idő 1:52.01. Márton óriási egyéni csúccsal, 1:54.78 perccel zárt.

A Honvéd 22 éves klasszisa magasan a legjobb idővel várta a finálét, míg klubtársa az előfutamban, majd az elődöntőben is élete legjobbját (1:55.36) úszva negyedikként kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé. A rajt után szinte azonnal egyértelművé vált, hogy Milákot senki sem szoríthatja meg, csak az óra volt az ellenfele. Végül minden idők nyolcadik legjobb idejével nyert. Márton eközben óriási hajrával az olasz Alberto Razzetti megelőzve gyűjtötte be pályafutása eddigi legnagyobb sikerét.

A 22 éves magyar klasszis akárcsak a budapesti világbajnokságon, pillangóúszásban mindkét távon győzött az Eb-n.

Milák önmaga harmadik, a magyar küldöttség negyedik aranyát szerezte az olasz fővárosban, ahol a csütörtöki nyitónapon a 4×200 méteres gyorsváltóval, hétfőn 100 méter pillangón diadalmaskodott. Milák két ezüstérmet is bezsebelt Rómában: gyorson és a 4×100 méteres gyorsváltó és a 100 méter gyorson állhatott fel a dobogó második fokára.

férfi 200 m pillangó:
Európa-bajnok: MILÁK KRISTÓF 1:52.01 perc
2. MÁRTON RICHÁRD 1:54.78
3. Alberto Razzetti (Olaszország) 1:55.01

Borítókép: A győztes Milák Kristóf (balról) és a második helyezett Márton Richárd a 200 méteres pillangóúszás döntője után a római vizes Európa-bajnokságon (MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak