Musorujsag
Élő Eredmények
×

Milák Kristóf: Még nem láttak mindent!

Milák Kristóf: Még nem láttak mindent!

MTI
Milák Kristóf élvezte a rendkívül sűrű programot, szerinte mentorként is helytállt a római úszó Európa-bajnokságon, amelyet három arany- és két ezüstéremmel zárt.

A 22 éves klasszis utolsó számában, 200 méter pillangón címét megvédve nyert aranyérmet, míg honfitársa, Márton Richárd második lett, akivel így együtt álltak a dobogó tetején. Milák elmondta, gondolt erre a pillanatra, amely nagyon szép volt számára. Az M4 Sport kamerái előtt a magyar úszók felkészítését méltatta, amely lehetővé teszi, hogy az idény végén is készen álljanak a versenyzésre. A párizsi olimpiára szóló terveit még nem gondolta át, de szinte biztos benne, hogy nem halmozhatja úgy a számokat, mint az Eb-n.

Virth Balázs tanítványa az MTI kérdésére azt mondta, készen áll a mentor szerepére is: „Nekem ezt el kell vállalnom, bele tudok állni ebbe szerepbe tekintve, hogy Magyarország legjobb úszója vagyok most. Nyilván eljön az idő, amikor nekem kell az embereket gatyába ráznom körülöttem, szerintem készen állok erre”.

A vegyes zónában a Bp. Honvéd klasszisa arról beszélt, jó edzés volt számára, hogy összesen 14 alkalommal ugrott medencébe. Azt viszont kicsit sajnálja, hogy nem jött össze a 15, mivel a 200 méter gyors elődöntője előtt nagyjából csak tíz perc pihenője volt.

„Ez egy ilyen szakma, meg kell tanulni ezeket a dolgokat is kezelni. Vannak céljaim más úszásnemekben, szeretném ott is megszorongatni az ellenfeleimet. Nem hagyhatom, hogy elkényelmesedjenek. Érezzék csak a törődést” – fogalmazott Milák.

Újságírói felvetésre, miszerint Darnyi Tamás óta nem volt ilyen magyar férfi úszó, Milák csak azt mondta: „még nem láttak mindent!”.

Milák edzője, Virth Balázs az MTI-nek elmondta: fantasztikus érzés volt egyszerre két tanítványát a dobogón látni.

„Főleg Ricsi miatt, aki áttörte azt a falat, amit nagyon akart, időben és helyezésben is. Az első úszása után már éreztük, hogy jó lehet. Az volt az elődöntőben a taktika, hogy lehetőleg úgy jusson tovább, hogy ne Kristóf mellé kerüljön, mert tőle nagy hullámot kapna. Jól is jött ki, mert az olasz, aki a végén képes meghalni, Kristóf mellett volt, így ő kapta a nagy hullámokat” – mondta a tréner.

Milák önmaga harmadik, a magyar küldöttség negyedik aranyát nyerte az olasz fővárosban. Korábban a 4×200 méteres gyorsváltó záróembereként, illetve 100 méter pillangón diadalmaskodott, emellett pedig 100 méter gyorson, illetve a 4×100 méteres gyorsváltó tagjaként szerzett egy-egy ezüstöt.

Borítókép: Róma, 2022. augusztus 16. A későbbi győztes Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás döntője után a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 16-án. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak