Musorujsag
Élő Eredmények

Mindkét magyar indulótól érmet várnak a rövidpályás úszó vb-n

Mindkét magyar indulótól érmet várnak a rövidpályás úszó vb-n

MTI
Csak Szabó Szebasztián és Jakabos Zsuzsanna vesz részt a melbourne-i viadalon.

Kedden Melbourne-ben megkezdődik a 16. rövidpályás úszó-világbajnokság, amelyen ezúttal mindössze ketten, Szabó Szebasztián és Jakabos Zsuzsanna képviselik a magyar színeket. A győriek mindkét versenyzője négy számban ugrik medencébe, Szabó 50 és 100 méter pillangón – előbbiben a címvédő brazil Nicholas Santosszal közösen világcsúcstartó -, valamint 100 méter gyorson és pillangón áll rajtkőre. A 33 esztendős Jakabos 200 és 400 méter vegyesen, valamint 200 méter pillangón és 200 méter gyorson ugrik majd medencébe a vb-n.

„Az Európa-bajnokság után volt egy kis pihenő, egy ideig pedig nem is volt biztos, hogy itt lehetünk a világbajnokságon. Ugyanakkor úgy érzem, jó formában vagyok, szeretnék legalább egy döntőt úszni” – nyilatkozta hétfőn az MTI-nek Jakabos, aki megjegyezte, nagyon furcsa, hogy a megszokottakkal ellentétben mindössze ketten képviselik Magyarországot, kérdezték is tőle a külföldi riválisok, miért nincsenek többen.

A győri úszók edzője, Petrov Iván elmondta, véleménye szerint mindkét versenyzője képes lehet érmet nyerni: „Zsutól meglepetést várok, ugyanis a formába hozás időszaka alatt komoly dolgokat láttam tőle. Szebi az országos bajnokságon pihenő nélkül, nagy szakállal, Milák Kristófot megelőzve 22.05-tel nyert ötven méter pillangón, ha ezen javít, akkor akár a legfényesebb érem megszerzésére is képes lehet.” Hozzátette, szakmai szempontból inkább a 100 méter gyors és a pillangó érdekli majd.

Szabónak tavaly az Abu-Dzabiban rendezett vb-n nem jött össze az érem, ugyanis nem sokkal a viadal előtt koronavírusos lett. Mostani 22.05 másodperces ideje harmadik a világranglistán, amelyen 21.98 a legjobb eredmény jelenleg.

A versenyzőknek egyelőre nincs és nem is lesz könnyű dolguk Melbourne-ben a félig nyitott uszodában, hiszen az „örök nyár” országában napok óta esik az eső, a meteorológia előrejelzés szerint pedig körülbelül 12 Celsius-fok lesz a napokban. Az M4 Sport és az m4sport.hu az előfutamokat és a döntőket is élőben közvetíti a keddtől vasárnapig tartó versenyen!

Borítókép: Jakabos Zsuzsanna (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak