Musorujsag
Élő Eredmények

Madaras Norbert veszi át Wladár Sándor helyét a LEN Büróban

Madaras Norbert veszi át Wladár Sándor helyét a LEN Büróban

m4sport.hu
A törökországi Belekben zajló hétvégi LEN-kongresszuson hivatalossá vált, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Madaras Norbert veszi át a Magyar Úszó Szövetség elnökének, Wladár Sándornak a helyét az európai szövetség vezérkarában.

Wladár Sándor egy éve került be a LEN vezérkarába, majd nemrég a World Aquatics Büróba is beválasztották. Az új helyzetben a MÚSZ és az MVLSZ irányítói megállapodtak abban, hogy a legjobban akkor tudják képviselni a magyar érdekeket, ha Madaras Norbert átveszi az úszóelnök helyét a LEN elnökségében.

Miután Magyarország részben a sportolók csodálatos eredményeseinek, részben a sorozatban rendezett világversenyeknek köszönhetően óriási súlyt képvisel az európai úszó- és vízilabdasportban, illetve világszinten is, egyértelmű volt, hogy ezt a kérésünket támogatni fogják a LEN illetékesei. És ahogy vártuk, egyhangú szavazással erősítették meg Madaras Norbertet, akivel nagyon sokat nyer a LEN, és akinek a beválasztásával még jobban erősödhet a magyar vízilabda képviselete is” – jelentette ki Wladár Sándor.

A MÚSZ elnöke hozzátette, hogy a World Aquatics vezetőségi tagjaként állandó meghívottként továbbra is részt vehet majd a LEN Büro ülésein, így a világon egyedülálló módon kettős képviseletet kaphatnak majd a magyar érdekek.

Madaras kiemelte, ez a LEN-döntés az egész magyar vízilabda-társadalomnak szóló elismerés. A szándéka egyértelmű, nem kizárólag a magyar érdekekért kíván dolgozni, hanem magáért a vízilabdáért. “Számomra nem kérdés, hogy sokkal többet kell tenni európai szinten és globálisan is azért, hogy igazán komoly súlya legyen, sokkal többen játsszák, sokkal jobban kiaknázzuk a benne rejlő lehetőségeket” – mondta Madaras Norbert.

Belekben egyébként sportdiplomáciai mérföldkőhöz érkeztek az úszók és a pólósok: a vizes sportágak történetében első ízben osztozik meg a két nagy szövetség a nemzetközi testületekben elfoglalható posztokon, ami jól jelzi a két hazai szervezet közötti harmóniát. Wladár Sándor, akit vastaps közepette búcsúztattak a tagtársak, érzelmes beszédben ajánlotta maga helyett Madaras Norbertet a pozícióra. Érdekesség, hogy ezzel a döntéssel az MVLSZ elnöke az első korábbi aktív vízilabdázó, aki a LEN Büro tagja lett.

Borítókép: Madaras Norbert (fotó: Kovács Anikó/MVLSZ)

További tartalmak