Musorujsag
Élő Eredmények

Októberben ismét rangos úszóversenyt rendeznek a Duna Arénában

Októberben ismét rangos úszóversenyt rendeznek a Duna Arénában

m4sport.hu
Nem múlhat el év kiemelkedő nemzetközi úszóviadal nélkül: a Világkupa-sorozat 2018, 2019 és 2021 után ismét visszatér a Duna Arénába. Az őszi show tervezett dátuma: október 20-22.

2018, 2019 és 2021 után ismét a Duna Aréna lesz az egyik helyszíne az úszó Világkupa-sorozatnak. A World Aquatics (korábban FINA) bejelentése szerint a 2023-as széria három állomásból áll, ahol három egymást követő hétvégén versenghet a sportág krémje: Berlin és Athén után Budapesten zárul majd a sorozat.

Szinte magától értetődő volt, hogy ismét Világkupát rendezzünk. Van egy világszínvonalú létesítményünk, van egy, a világszínvonalat évről évre hozó szervező-csapatunk – de talán a legfontosabb: vannak világszínvonalon teljesítő úszóink, akik miatt szurkolók ezrei kíváncsiak a kiemelkedő versenyekre. Tartozunk nekik és a sportágnak annyival, hogy amikor csak lehet, rendezünk egy olyan viadalt, amelyik az úszás emlékezetes ünnepévé válik számunkra is, és a WA számára is” – kommentálta a bejelentést Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.”

A hazai szövetség hírleveléből kiderül, a tavalyi, júniusi világbajnokságon 200 pillangón világrekordot döntő Milák Kristóf is örömmel vette a hírt, hogy ismét hazai közönség előtt szerepelhet. „Mindig különleges érzés a Duna Arénában úszni csúcskategóriás nemzetközi versenyen. Kizárólag nagyszerű emlékeket őrzök az itteni eseményekről, a négyes pályát a második otthonomnak tartom. Tavaly világcsúcsot javítottam, világbajnoki címeket nyertem, korábban Európa-bajnokságot, naponta itt edzek, szóval egy újabb Világkupa fantasztikusnak ígérkezik. Alig várom, hogy ismét a fantasztikus hazai szurkolók előtt versenyezhessek, akik egyedi, semmihez sem fogható hangulatot képesek teremteni.”

Milák Kristóf úszó magyar újságírók kérdéseire válaszol a római vizes Európa-bajnokságon 2022. augusztus 17-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Amióta az aréna megnyitotta a kapuit, nem múlt el esztendő csúcskategóriás úszóverseny nélkül: 2017-ben világbajnokság, 2018-ban Világkupa, 2019-ben úszó BL, junior vb és Világkupa, 2020-ban, a pandémia után az ISL alapszakasza, 2021-ben Európa-bajnokság, majd Világkupa, 2022-ben pedig újfent világbajnokság zajlott a világ egyik leggyorsabbnak számító medencéjében.

Wladár Sándor emlékeztetett arra, hogy a szövetség kipróbált szervező-gárdájában több olyan tag is dolgozik, aki 2017 óta az összes esemény előkészítésében és lebonyolításában részt vett, de akad olyan, aki az azt megelőző Európa-bajnokságok szervezésében is szerzett gyakorlatot. „Az egész világ irigyel minket: a létesítményeinkért épp úgy, mint ezért a csapatért – magyarázta a MÚSZ elnöke. – Ez egy olyan gépezet, ami bármikor mozgásba hozható, és tökéletesen megbízhatóan teszi a dolgát, viszont sosem rutinból – mindig felül akarjuk múlni az utolsó alkalmat. És ez, legalábbis a visszajelzések alapján, többnyire sikerül.”

Úszó Világkupa 2023 – menetrend
Október 6-8.: Berlin
Október 13-15.: Athén
Október 20-22.: Budapest

Borítókép: A vizes világbajnokság nyitóünnepsége a budapesti Duna Arénában 2022. június 18-án. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Madaras Norbert veszi át Wladár Sándor helyét a LEN Büróban
A törökországi Belekben zajló hétvégi LEN-kongresszuson hivatalossá vált, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Madaras Norbert veszi át a Magyar Úszó Szövetség elnökének, Wladár Sándornak a helyét az európai szövetség vezérkarában.
Úszás
A közgyűlés Wladár Sándort választotta a Magyar Olimpiai Bizottság új alelnökének
Hetvenöt igen, öt nem szavazat és három tartózkodás mellett egyetlen jelöltként Wladár Sándor olimpiai bajnokot, a Magyar Úszó Szövetség elnökét választották meg a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) új alelnökének a szervezet szombati közgyűlésén. A voksolásra azért volt szükség, mert az eddigi alelnök, Schmidt Gábor a helyettes államtitkári kinevezését követően lemondott posztjáról.
Egyéb