Musorujsag
Élő Eredmények

Közel egy év után versenyez újra Milák Kristóf egyik legnagyobb riválisa

Közel egy év után versenyez újra Milák Kristóf egyik legnagyobb riválisa

MTI
A hétvégén közel egy év után újra versenyez Caeleb Dressel, az amerikaiak hétszeres olimpiai bajnok úszója.

A 26 esztendős sportoló tavaly nyáron a Duna Arénában rendezett világbajnokságon az első napon a 4×100-as gyorsváltó tagjaként, a másodikon pedig 50 méter pillangón diadalmaskodott, ezt követően azonban meglepetésre egészségügyi okokra hivatkozva visszalépett a további küzdelmektől.

Emiatt végül nem jött össze 100 méter pillangón a 2021-es tokiói olimpiai döntő „visszavágója”: a japán fővárosban Dressel világcsúccsal előzte meg az Európa-rekorddal második Milák Kristófot. Dressel távollétében a magyar klasszis nagy fölénnyel lett világbajnok.

A swimswam beszámolója szerint Dressel néhány hónapja készül teljes intenzitással, most hétvégén pedig az Atlanta Classic elnevezésű viadalon medencébe ugrik.

A szupersztárnak nem lesz sok ideje „bemelegedni”, ugyanis június 27. és július 1. között rendezik az amerikai országos bajnokságot, amely egyben válogató is a fukuokai vb-re. Japánban július 23. és 30. között bonyolítják le a medencés úszóversenyeket.

Borítókép: Tokió, 2021. július 31. A győztes amerikai Caeleb Dressel (b) és a második helyezett Milák Kristóf a célban a 100 méteres pillangóúszás döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 31-én. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak