Musorujsag
Élő Eredmények

Senánszky Petra kilépett a komfortzónájából, megdöntötte Hosszú Katinka csúcsát, most jöhet a párizsi olimpia

Senánszky Petra kilépett a komfortzónájából, megdöntötte Hosszú Katinka csúcsát, most jöhet a párizsi olimpia

MTI
Senánszky Petra világ- és Európa-bajnok, Világjátékok-győztes uszonyosúszó számára újabb motivációt jelent, hogy megdöntötte Hosszú Katinka országos csúcsát 50 méter gyorson a monacói nemzetközi úszóversenyen.

Senánszky szerdán a Kossuth rádióban elmondta, 22 éve sportol uszonyosúszóként, a hagyományos medencés úszással csak néhány éve próbálkozik, de szeptember óta – pályafutása során először – már csak utóbbira összpontosít.

„Kiléptem a komfortzónámból, hiszen nem könnyű 29 évesen elkezdeni egy teljesen más dolgot csinálni. Majdhogynem elölről kellett kezdenem úszni tanulni ahhoz, hogy elérjek idáig, az országos csúcsig. Voltak hullámvölgyek a felkészülés során, de merem remélni, hogy jó úton járok” – nyilatkozta a debreceni sportoló.

Kapcsolódó tartalom

A Mare Nostrum sorozat monacói állomásán Senánszky 24.81 másodperc alatt ért célba 50 gyorson, az előző magyar rekordot Hosszú Katinka 24.89 másodperces idővel tartotta 2014 áprilisa óta.

A Debreceni SC SI versenyzője úgy fogalmazott, a csúcs még jobban motiválja arra, hogy az idei fukuokai világbajnokságon elérje, amit erre az évre kitűzött maga elé: az olimpiai A-szintet.

Hozzátette, szeretne még uszonyos nemzetközi versenyen indulni, de biztosan nem idén, mert úgy érzi, még akkora lemaradásban van az úszásban, hogy teljes mértékben arra kell koncentrálnia.

A Kossuth Rádió által készített beszélgetés:

Borítókép: A győztes Senánszky Petra az 50 méteres női gyorsúszás döntője után a 125. úszó országos bajnokságon Kaposváron 2023. április 20-án (MTI/Derencsényi István)

További tartalmak