Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Németh Nándor nyolcadik lett 100 gyorson a fukuokai vizes vb-n – videó

Németh Nándor nyolcadik lett 100 gyorson a fukuokai vizes vb-n – videó

m4sport.hu/MTI
Németh Nándor a 8. helyen végzett 100 méteres gyorsúszásban a fukuokai vizes világbajnokság csütörtöki versenynapján.

Németh – aki tavaly a Duna Arénában az elődöntő szétúszásában országos csúcsot úszott, amit viszont Milák Kristóf a római Európa-bajnokságon megjavított (47.47) – az előfutamból a 14., már olimpiai szintet jelentő idővel ment tovább, az elődöntőben pedig egyéni csúcsát megjavítva, 47.62 másodperccel a negyedik időt szerezte meg.

Németh, aki a tavalyi fináléban hatodik lett, féltávnál ugyan még a negyedik helyen állt, de a második ötvenre kicsit lelassult és 48.17 másodperces idővel nyolcadikként csapott célba.

A számot az ausztrál Kyle Chalmers nyert 47.15-tel.

„Egy pár századdal jobban kezdtem, mint tegnap, de most nem bírtam el a végét. Remélem jövőre tudunk még valamit találni ebben a százban és javulni” – mondta az MTI-nek Németh Nándor, aki arra kérdésre, hogy miképpen lehetne egy esti döntőben javulni, elmondta, erre keresi a választ egyelőre.

„Ez az örök titok, hiszen ma mindent egy az egyben úgy csináltam, mint tegnap, ugyanakkor aludtam, keltem, reggeliztem, még ugyanakkor is úsztunk. Az érzéssel és az akarattal nincs baj, remélem tudok változtatni.” 

Eredmények:
férfi 100 m gyors, világbajnok:

Kyle Chalmers (Ausztrália) 47.15 másodperc
2. Jack Alexy (Egyesült Államok) 47.31
3. Maxime Grousset (Franciaország) 47.42
…8. NÉMETH NÁNDOR 48.17

Borítókép: Fukuoka, 2023. július 26. Németh Nándor a férfi 100 méteres gyorsúszás középfutamában a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 26-án. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak