Musorujsag
Élő Eredmények

Milák Kristóf: Visszatértem! Szükségem volt a szünetre, mert érzem, hogy most ismét készen állok

Milák Kristóf: Visszatértem! Szükségem volt a szünetre, mert érzem, hogy most ismét készen állok

m4sport.hu
A Magyar Vízilabda Szövetség hétfőn a hivatalos honlapján adott tájékoztatást, miszerint visszatért az edzésekhez klasszis úszónk, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Milák Kristóf.

 

A 23 éves Milák Kristóf még júniusban jelentette be, hogy pihenésre van szüksége, ebből kifolyólag úgy döntött, nem indul el a fukuokai vizes világbajnokságon – klasszisunk ezt akkor azzal indokolta, hogy „sem fizikálisan, sem mentálisan nincs azon a szinten, hogy ott legyen a világ legjobbjai között”.

Kapcsolódó tartalom

Milák ezt követően augusztusban a MOL Pályán Kívül című podcastjében elárulta, tulajdonképpen már a tokiói olimpia után besokallt, és bár akkor tovább vitte a lendület, idénre elkerülhetetlenné vált, hogy beiktasson egy kis szünetet pályafutásába, amelyben akár további „három, négy vagy öt” ötkarikás aranyérmet is lát.

Az úszó most mindenkit megnyugtatott: hétfőn visszatért az edzésekhez, s délelőtt már a Duna Arénában készült – Milák úgy érzi, ismét készen áll a folytatásra.

„Visszatértem. Szükségem volt a szünetre, mert érzem, hogy most ismét készen állok a folytatásra, ugyanazzal, vagy még acélosabb akarattal is, mint bármikor korábban. Ismét érzem az éhséget, hogy olyan dimenzióit mutassam meg az úszásnak, amit eddig még nem. Kettőzött ambícióval kezdtem újra az edzéseket, beprogramoztam magam, tudom, hogy az első hetek, hónapok fájni fognak, de én választottam ezt az utat, és végigmegyek rajta – Párizsig, aztán még tovább is” – idézi a szövetség hivatalos honlapja az úszót.

Kapcsolódó tartalom

Milák a 2017-es, budapesti világbajnokságon 100 méter pillangón szerzett ezüstérmével robbant be a felnőtt mezőnybe, fő száma ugyanakkor a 200 méter pillangó lett, amelyben 2018 óta gyakorlatilag egyeduralkodónak számított. Pályafutása első csúcspontjaként 2019-ben a kvangdzsui világbajnokságon a legendás Michael Phelps tízéves világcsúcsát megjavítva nyert aranyérmet, majd 2021-ben a tokiói olimpián is simán győzött, míg 100 méter pillangón Európa-csúccsal lett második.

Tavaly pedig a hazai rendezésű világbajnokságon a Duna Arénában tovább javította világrekordját (1:50.34 perc), illetve ezen a viadalon 100 méter pillangón is világbajnoki címet nyert.

 

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak