Musorujsag
Élő Eredmények

EK-győzelem és felnőtté válás – Fábián Bettina álmaiban már Párizst dédelgeti

EK-győzelem és felnőtté válás – Fábián Bettina álmaiban már Párizst dédelgeti

m4sport.hu
Az Európa Kupa-sorozatot frissen megnyerte, de már a további feladatokra és a felnőttversenyekre készül Fábián Bettina. A 18 éves úszó és edzője, Kutasi Gergely nyilatkozott az M4 Sportnak.

Tavaly már junior világbajnok lett Bettina 10 kilométeren, így gondoltuk, hogy ebbe az irányba indítanánk a felkészülést, az Európa Kupa-sorozat is ennek volt az egyik állomása. Ez egy jó segítség volt és a sorozat végére olyan tudásra szert tett, amit a felnőttek között is hasznosíthat” – fogalmazott az M4 Sportnak Kutasi Gergely, Fábián Bettina edzője.

A tréner szerint egy adott verseny menedzselésében fejlődött rengeteget a sorozatban, például, hogy milyen taktikát válasszon, mikor indítson. Minden állomás újabb tapasztalatokat hozott a 18 éves Fábiánnak.

„A következő szint a világkupa-sorozat, az már világszínvonalú, igyekszünk helytállni. A cél, hogy egyre jobbak legyünk. Most utazunk az ifjúsági Eb-re, utána lesz egy kis pihenő, aztán a válogatón a világbajnoki kvalifikáció a cél, a következő lépcső az olimpia” – fogalmazott Kutasi Gergely, aki kiemelte, egyértelműen a nyílt vízi számokon lesz a hangsúly a jövőben – Fábián ezzel kapcsolatban még kis dilemma előtt áll.

Kutasi tanítványa úszástudását, technikáját emelte ki, de emellett rendkívül jó idegrendszerrel és akarattal rendelkezik, ami kiemeli társai közül, s eddigi eredményeit is ennek köszönheti.

Kapcsolódó tartalom

Fábián Bettina elsőként Barcelona városát emelte ki, ahol legutóbb az Európa Kupa-sorozatot megnyerte.

„A versenyszituációk lereagálása volt a legfontosabb tanulság, még nem vagyok annyira tapasztalt nyílt vízen, most is az volt a cél, hogy minél többet versenyezzek” – hangsúlyozta Fábián, aki szerint jó úton halad, a felnőttek között is helytállt, s motivált a jövőt tekintve is.

A három hónappal ezelőtti világbajnokságról a váltóban szerzett „hihetetlen” ezüstérmét emelte ki, de az EK-győzelem ezen is túltett.

„Mindenféleképpen nyílt vízen ki szeretnék jutni az olimpiára a 10 km-es versenyszámban, nyilván ez egy sportoló gyerekkori álma, ez a célom nekem is, ez hajt minden nap” – fogalmazott Fábián Bettina, aki a felnőttek között is fenntartaná már a javuló formáját.

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak