Musorujsag
Élő Eredmények

Milák Kristóf szeretné magát több számban is kipróbálni

Milák Kristóf szeretné magát több számban is kipróbálni

m4sport.hu
Az olimpiai bajnok úszó visszatérése után egyre jobban érzi magát a vízben, pedig még az izomlázas időszaknál tart.

Az olimpiai bajnok Milák Kristóf Székesfehérváron, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán kezdi meg hamarosan tanulmányait. Részt vesz a jövő heti Kutatók Éjszakája programban is és az ennek apropóján tartott sajtóeseményen adott hosszabb interjút a sportal.hu-nak.

Elárulta, elsősorban az volt a terve, hogy tanuljon és a sport mellett legyen egy másik nagyon hasznos elfoglaltsága, hogy az ott szerzett tudást tudja majd kamatoztatni a sport utáni életben. Fontos volt számára, hogy komfortos környezetben tudjon tanulni, rugalmas, nyitott lehetőségekkel de ugyanilyen kiemelt jelentőségű volt, hogy közben jól is érezze magát és természetesen össze tudja egyeztetni az élsporttal.

Kapcsolódó tartalom

Még az izomlázas időszak van, de egyre jobban érzem magam a vízben, igyekszem minél több időt a felkészüléssel tölteni, legyen szó szárazföldi vagy vizes edzésről” – mondta azzal kapcsolatban, milyen a visszatérése a két és fél hónapos pihenője után. Tervei szerint versenyen a budapesti világkupán szeretne először vízbe ugrani.

Tervek nincsenek, egyelőre legyen az meg, hogy sikerüljön visszarázódni abba a kerékvágásba, amit két és fél hónappal ezelőtt abbahagytam. Szeretném jól érezni magam, megtalálni a számításaimat, szeretnék minden egyes nap úgy lemenni, hogy szeretem és élvezem. Szeretnék minél több számú úszó lenni, nem csak a pillangóra szeretnék támaszkodni. De ez egyelőre még nincsen napirenden, először a pillangóba szeretnék visszarázódni” – mondta arról, milyen célokat tűzött ki a visszatérése kapcsán. Azt szeretné látni, hogy van értelme, eredményes tud lenni, és a versenyeken a legtöbbet tudja magából kihozni.

Kapcsolódó tartalom

Az első komolyabb megmérettetése jövő februárban a dohai világbajnokság lesz, azt ugyanakkor még nem tudják, hogy az Eb az olimpia előtt hol és mikor lesz. Véleménye szerint elég nagy a kavarodás a nemzetközi úszósport világában de megpróbálnak minden lehetőségre felkészülni.

Magyar viszonylatban az olimpiának van a legnagyobb visszhangja igyekszem ott a lehetőségeimhez képest a legtöbb érmet, a legjobb eredményeket elérni, az Eb-n és a vb-n pedig játszani, próbálni mire van lehetőségem és mik azok a pontok, ahol még fejlődnöm kell” – mondta azzal kapcsolatban, mennyire élvez prioritást a párizsi olimpia a versenyek között.

Kapcsolódó tartalom

 

 

 

Borítókép: Magyar Úszó Szövetség

További tartalmak