Musorujsag
Élő Eredmények

A Honvéd elnöke szerint meg kell érteni, ha Milák Kristóf abbahagyja a sportot, akkor abbahagyja

A Honvéd elnöke szerint meg kell érteni, ha Milák Kristóf abbahagyja a sportot, akkor abbahagyja

m4sport.hu
A klubvezető szerint meg kell értetni az olimpiai bajnok úszóval, hogy bármilyen tehetséges is az ember, akármilyen adottságai is vannak, az úszás csak akkor működik, ha beleteszi a munkát.

Gergely István, a Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke néhány hete azt mondta, Milák Kristóf motivációja rég nem látott magasságokban van. Az azóta eltelt időben megváltozott valami, amit már Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya, illetve Wladár Sándor, a szövetség elnöke is véleményezett. Miközben Márton Richárd – Milák csapattársa – mindenkit nyugalomra intett, mondván, az olimpiai bajnok úszó hamarosan visszatér.

Milák Kristóf motivációjáról őt kell megkérdezni, de én sem hallok túl sok jót az edzésmunkájával kapcsolatban. Ugyanakkor nem gondolom, hogy a motivációja az olimpiával kapcsolatban megváltozott volna. Az, hogy ő mit gondol a felkészüléséről vagy hogy mennyi munkát kellene ehhez elvégeznie, ez már egy kérdés, egy vita téma” – mondta Gergely az M4 Sport kérdésére válaszolva.

Háromféle szempontból tudnám jellemezni Kristóf tevékenységét, barátként, olimpiai bajnokként és a Honvéd ügyvezető elnökeként, de egyik sem leenne túl finom és szívhez szóló. De arra próbálnám rávezetni, hogy lássa azt a jövőképét, amitől eltávolodik jelen pillanatban vagy ami felé menni kéne. Egy olimpiai bajnoknak van egy bizonyítási kényszere, hogy le tudja győzni önmagát, nem csak a világot, motiváció a fiatalok felé, akik az úszásban gondolkoznak és képviselje a magyar úszószövetséget és a Budapesti Honvédot” – mondta a klubvezető.

Kiemelte, a Honvéd nem fog olyan szankciókat alkalmazni, ami hátráltatja a munkáját, nem ez a feladatuk. Véleménye szerint a klasszis úszót szerető, benne bízó embereknek egy feladata van, hogy támogassák minden eszközzel, hogy visszataláljon a pályára.

Lehet sajnálni, haragudni rá, óriási elvárásokkal szembeállítani, de elsősorban szeretni kell mint embert. Meg kell érteni, ha abbahagyja a sportot, akkor abbahagyja. Az én feladatom, hogy bent tartsam a sportágban, motiváljam őt az edzésekre és segítsek neki megtalálni azt a Milák Kristófot, aki imád úszni, szeret versenyezni és aki csak a győzelemben tud gondolkozni” – mondta Gergely.

Nem szeretném, hogy abbahagyja, én azt hiszem, nem fogja abbahagyni. Csalódást tud okozni, de a legnagyobb hibát saját maga szempontjából követi el. Nem kifejezetten az olimpiai aranyérem miatt, hanem amikor az ember befejez egy munkát, nevezzük ezt úszásnak, és nagyon sok minden marad benne, akkor borzasztóan fog fájni a lelke és fog hiányozni neki az elmúlt időszak, amit nem sikerekkel, hanem sokkal inkább a saját maga által okozott helyzeteknek köszönhető kudarcokkal töltött meg. Én ezt nem engedem meg Milák Kristófnak” – mondta határozottan a kétszeres olimpiai bajnok egykori vízilabdázó.

Úgy véli, meg kell tudni pendíteni azt a hangszínt, amit ő is be tud fogadni. Meg kell vele értetni, hogy az úszás már csak olyan, bármilyen tehetséges is vagy, akármilyen adottságaid is vannak, csak akkor működik, hogy ha beleteszed a munkát.

Ebből a helyzetből vissza lehet jönni, egy profi versenyző, egy nagy harcos bárhonnan vissza tud jönni. Ezek azok a fölösleges körök, amik nem kellenének, főleg akkor, ha az ember önmagának köszönheti ezeket a plusz nehézségeket, amiket később meg kell oldania. Szerencsére jó emberekkel van körülvéve és azok az emberek támogatják őt a jövőben is. Nekünk ez a feladatunk, neki meg az, hogy ússzon, ennek a kettőnek kell találkozni. A végén pedig tapsolni Milák Kristófnak, és akkor azt mondhatjuk, nem volt ez egy könnyű időszak, de legalább eredményes” – mondta a klubvezető arról, hogyan kellene zárulnia ennek a sztorinak.

Borítókép: Gergely István (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak