Musorujsag
Élő Eredmények

Márton Richárd nagyszerű hajrával Eb-bronzérmes 200 pillangón

Márton Richárd nagyszerű hajrával Eb-bronzérmes 200 pillangón

m4sport.hu
Márton Richárd bronzérmet szerzett 200 méter pillangón az Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság pénteki napján.

Márton az előfutamban, majd a középdöntőben is inkább csak tartalékolt, taktikázott, mert a pálya szélén szeretett volna úszni, így a 7-es rajtkövet szerezte meg magának.

A fináléban Márton erősen kezdett, a táv felénél harmadik volt, az utolsó 50-et negyedikként kezdte meg és végül nagy hajrával bronzérmesként zárt.

Az M4 Sportnak adott értékelésében elmondta, azt látta, hogy a hatos pályán úszó Ramon Klenz-cel versenyez, de azt nem tudta, hogy bronzéremért megy.

Hozzátette, úgy, hogy edzésmunkából érkezett, ráadásul a múlt hétvégén még az Egyesült Államokban versenyezett, ez egy jó eredmény.

A 24 éves magyar versenyző 1:52.12 idővel csapott célba, ezzel a magyar küldöttség harmadik érmét szerezte a romániai kontinensviadalon.

A számot a svájci Noe Ponti nyerte 1:49.71 perces idővel.

Eredmények:
férfi 200 m pillangó, Európa-bajnok:
Noe Ponti (Svájc) 1:49.71 perc
2. Alberto Razzetti (Olaszország) 1:50.10
3. MÁRTON RICHÁRD 1:52.12

Pénteki összefoglaló

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Otopeni, 2023. december 7. Márton Richárd a 200 méteres pillangóúszás elõfutama után a rövidpályás úszó Európa-bajnokságon a romániai Otopeniben 2023. december 7-én. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak