Musorujsag
Élő Eredmények

Szabó Szebasztián 50 pillangón is ezüstérmes a romániai Európa-bajnokságon – videó

Szabó Szebasztián 50 pillangón is ezüstérmes a romániai Európa-bajnokságon – videó

m4sport.hu/MTI
Szabó Szebasztián 50 méteres gyorsúszás után ugyanilyen távon, pillangóban is ezüstérmet szerzett az Otopeniben zajló rövidpályás úszó-Európa-bajnokságon.

A 27 éves magyar versenyző a középdöntőben óriási fölénnyel lett a legjobb, a mezőnyben egyedüliként került 22 másodpercen belülre (21.86), így a 4-es rajtkőről vághatott neki a finálénak.

A rajtot a legjobban kapta el – 58 századmásodperces reakcióidővel – és egyedüliként volt 10 másodpercen belül az első fordulónál, a második 25 métere azonban nem sikerült olyan jól, végül másodikként csapott célba, és 21.96 másodperccel zárt.

Kapcsolódó tartalom

A számot a svájci Noe Ponti nyerte, aki mindössze négy századra volt magyar riválisa és a brazil Nicholas Santos 21.75-ös világcsúcsától.

„Egy pici csalódottság van bennem, de ez ilyen 50 volt, ennyi volt most bennem. Gratulálok Pontinak! Jobbat akartam természetesen, de nem mindig sikerül” – nyilatkozta az M4-nek, hozzátéve, a futam során úgy érezte, jobbat úszik, mint a középdöntőben (21.86).

Szabó – aki két évvel ezelőtt Kazanyban három aranyat nyert – önmaga második, a magyar küldöttség ötödik érmét szerezte a romániai kontinensviadalon. A győriek úszója csütörtökön 50 méter gyorson is második volt.

Eredmények:
férfi 50 méter pillangó, Európa-bajnok:

Noe Ponti (Svájc) 21.79 másodperc
2. SZABÓ SZEBASZTIÁN 21.96
3. Maxime Grousset (Franciaország) 22.06

Borítókép: Otopeni, 2023. december 9. A második helyezett Szabó Szebasztián (j) és a gyõztes svájci Noe Ponti a célban a férfi 50 méteres pillangóúszás döntõjében a rövidpályás úszó Európa-bajnokságon a romániai Otopeniben 2023. december 9-én. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak