Musorujsag
Élő Eredmények

Holló és Késely is döntőbe jutott a rövidpályás úszó Eb vasárnap délelőtti programjában

Holló és Késely is döntőbe jutott a rövidpályás úszó Eb vasárnap délelőtti programjában

MTI
Holló Balázs 400 méter vegyesen, Késely Ajna pedig 400 méter gyorson jutott tovább a vasárnapi előfutamból az Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság zárónapján.

 

Férfi 400 méter vegyesen mindössze két előfutamot rendeztek, így nem volt kérdés, hogy Holló Balázs ott lesz a fináléban: a magyar versenyző 4:08.96 perces idővel a hatodik helyen lépett tovább.

„Nagy könnyebbséget jelentett, hogy a második futamba kerültem, hiszen így tudtuk, milyen időre van szükség a továbbjutáshoz. A fináléban azt gondolom, hogy az olasz Alberto Razzetti és brit Duncan Scott között dől majd el az aranyérem, mert mindketten kiváló formában vannak, de a bronz kiadó lehet, én pedig mindenképpen megcélzom” – nyilatkozta az MTI-nek Holló Balázs.

A délelőtti program másik egyéni számában női 400 méter vegyesen Késely Ajna és Nagy Napsugár volt érdekelt, előbbi már 800 és 1500 méter gyorson is nyert egy bronzérmet Otopeniben.

A 14 esztendős Nagy Napsugár 4:10.75 perces teljesítménnyel a 16. helyen zárt, Késely viszont ötödikként bejutott a döntőbe 4:04.44 perces idővel.

„Hosszú és erőteljes napok vannak mögöttem, így nem is gondoltam, hogy ez egy könnyű úszás lesz, ráadásul néhány ellenfelem a hosszabb számokban nem is indult. Este egy örömúszás lesz, nagyon várom már, nyilván az előzőkhöz képest nekem ez sprintszám lesz” – mondta Késely, aki már most sikeresnek értékeli a szereplését az Eb-n, de természetesen a lehető legjobban szeretne teljesíteni harmadik döntőjében is.

A romániai kontinensviadalon magyar idő szerint 17.00 órakor kezdődik az utolsó esti program, a versenyt az M4 Sport élőben közvetíti.

 

Borítókép: MTI/Kovács Anikó

További tartalmak