Musorujsag
Élő Eredmények

Sós Csaba: Elégedett vagyok, de látszik, sokaknak probléma, hogy itt háromszor kell leúszniuk a számot

Sós Csaba: Elégedett vagyok, de látszik, sokaknak probléma, hogy itt háromszor kell leúszniuk a számot

m4sport.hu
A szövetségi kapitány szerint egy nagyon jól sikerült Európa-bajnokság volt függetlenül attól, hogy nem lett aranyérmünk.

Nem szereztek érmet a magyarok az Otopeniben rendezett rövidpályás úszó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján. A finálékban a legközelebb Pádár Nikolett volt a dobogóhoz, aki 200 méter gyorson mindössze két századdal maradt le a bronzról.

A jövő évi nagy versenyeket nézve (februárban nagy pályás vb, a nyáron Eb és olimpia) elégedett vagyok, ráadásul ez majdnem a B-válogatottunk. Látható amiről nyáron beszéltünk, hogy sokaknak probléma, hogy itt háromszor kell leúszniuk a számot. Akikkel ezt próbálgatjuk, Németh Nándor és Márton Richárd, ráadásul előbbi most a döntőben úszott országos csúcsot” – értékelt az M4 Sportnak Sós Csaba szövetségi kapitány.

A kapitány kiemelte, komoly feladatokkal jöttek az Eb-re, nem az eredményességet nézték elsősorban, de örülnek az érmeknek. Külön beszélt Pádár Nikolettről, akit fizikálisan nehéz megfogni, nagy jövő előtt áll. „Bátran úszott a középdöntőben, ifjúsági Európa-csúccsal a második legjobb idővel ment tovább. Harmadjára nem ment neki, pont az a kis frissesség hiányzott a végén, de meg fogja szokni” – mondta a 17 esztendős magyar versenyzőről, aki a döntőben egészen a legvégéig versenyben volt a dobogóért, de brit riválisa jobb benyúlással megelőzte, így 1:54.09 perces idővel negyedik lett.

Kapcsolódó tartalom

Szabó Szebasztiánnal kapcsolatban elmondta, bár nagyon jól úszott, az egyik fordulójánál nem jött ki neki a tempó, és ismét bebizonyosodott, ha bármi nem stimmel tökéletesen, elmegy a verseny.

Külön örült Késely Ajna két érmének hiszen érmet nyerni az Európa-bajnokságon alapból nagyszerű teljesítmény, de nála nagyobb dolog, hogy országos csúcsot úszott 1500 gyorson.

Kapcsolódó tartalom

Német Nándor jobban úszik a többieknél de most lefordulták, pedig ő is jól fordul. Nem szabad elfelejteni, az olimpiára készül a vb óta. Rengeteg versenyre megy a világban, a döntőben országos csúcsot úszott, úgy néz ki, jó úton jár” – összegzett a kapitány. .

Borítókép: Sós Csaba (m4sport.hu)

További tartalmak