Musorujsag
Élő Eredmények

Kós Hubert biztosan nem indul Párizsban azon a távon, amelyen tavaly Eb-t nyert

Kós Hubert biztosan nem indul Párizsban azon a távon, amelyen tavaly Eb-t nyert

MTI
Kós Hubert világ- és Európa-bajnok úszó 100 és 200 méter háton biztosan indul a jövő nyári párizsi olimpián, 200 vegyesen viszont biztosan nem.

„Szerintem nagy meglepetés már nem lesz. Maximum egy 100 pillangó. Az biztos, hogy a 100 és 200 méter hátat szeretném úszni az olimpián, mert ezt a két számot úsztam a világbajnokságon is. Remélem, ezekben meg tudom mutatni, mennyit dolgoztam, és miért voltam itt karácsonykor is és edzek az amerikaiakkal” – nyilatkozta szerdán a BVSC-Zugló honlapján Kós.

Hozzátette, jelenleg a 200 hát áll hozzá a legközelebb – amiben idén világbajnok lett –, és ha ebben jól szeretne teljesíteni, akkor átmenetileg el kell felejtenie a 200 vegyest, amiben tavaly Európa-bajnoki címet nyert.

A 20 éves sportoló az ünnepekre sem tért haza, hiszen az Egyesült Államokban a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps korábbi edzője, Robert Bowman irányításával készül. Azt már korábban eldöntötték, hogy a dohai világbajnokságot kihagyja, most pedig azt is elárulta, hogy a tervek szerint az olimpiáig hátralévő időben Amerikában készül.

Kapcsolódó tartalom

„Lesz két egyetemi verseny, március elején és végén. Utána szerintem egyből ráfordulunk a nagymedencés felkészülésre. Ha jól tudom, két ilyen versenyem lesz még, de lehet, hogy csak egy. Aztán irány Párizs!” – magyarázta.

Borítókép: A gyõztes Kós Hubert a célban a férfi 200 méteres vegyesúszás döntõjében a római vizes Európa-bajnokságon (MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak