Musorujsag
Élő Eredmények

Kós Hubert: Ha Bowman azt mondja, hogy nem, akkor nem

Kós Hubert: Ha Bowman azt mondja, hogy nem, akkor nem

MTI
A párizsi olimpia a fő célja, ezért hagyja ki a pénteken kezdődő dohai világbajnokságot az úszó Kós Hubert, a 200 méter hát címvédője.

„Nagyon nehéz nemet mondani egy ilyen versenyre. Tényleg nehéz úgy edzeni, na meg persze majd úgy nézni az eseményeket, hogy tavaly ott voltam a világbajnokságon, és ráadásul nyertem is. A fókuszban egyértelműen az olimpia van” – idézte a magyar szövetség oldala a 20 éves úszót, aki több mint egy éve készül az Arizona State egyetemen a legendás Michael Phelps korább edzője, Bob Bowman irányítása alatt.

Leszögezte, bízik a szakemberrel közösen meghozott döntésben: „Amikor beszéltünk Bobbal a világbajnokságról, határozottan azt mondta, hogy nem mehetek. Rá lehet hallgatni, hiszen a valaha volt legeredményesebb edző az úszósport történetében, szóval, ha ő azt mondja, hogy nem, akkor nem. Ha ő úgy hiszi, ez visz a jó irányba, akkor biztos a jó irányba haladunk!”

Kós Hubert elmondta, csapattársával, az ötszörös világbajnok Léon Marchanddal együtt úgy gondolják, hogy ha kihagyják ezt a világbajnokságot, akkor sokkal jobban tudnak majd teljesíteni az ötkarikás játékokon, hiszen nem esnek ki a felkészülésből.

Kapcsolódó tartalom

Az edzésekről szólva Kós Hubert elmondta, idén sokkal előrébb tartanak, mint tavaly január végén: „Tavaly január végén még azt sem tudtam, merre van a fal – nagyon más volt az első szezonom, mint ez a második. Most, hogy már tudom, hogy néz ki egy felkészülési időszak, sokkal jobb. Túléltem a téli alapozási időszakot, decemberben és januárban rettentően nehéz edzéseink voltak. Azzal, hogy ezt maradéktalanul elvégeztem, sokkal jobban érzem magam a vízben és egy fokkal erősebbnek, mint tavaly. A cél az, hogy az olimpiáig folytassuk ezt a nagyon komoly munkát, aztán meglátjuk, mi történik!”

Borítókép: Róma, 2022. augusztus 17. A gyõztes Kós Hubert a célban a férfi 200 méteres vegyesúszás döntõjében a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 17-én. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak