Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Éreztem, van erőm és megint lesz helyem” – a friss világbajnok Rasovszky nagyon akarta az érmet

„Éreztem, van erőm és megint lesz helyem” – a friss világbajnok Rasovszky nagyon akarta az érmet

m4sport.hu
Rasovszky Kristóf aranyérmet, Betlehem Dávid pedig olimpiai kvótát szerzett a nyíltvízi úszók 10 kilométeres vasárnapi versenyében a dohai világbajnokságon.

„Úgy voltam vele, hogy az első kör felénél éreztem, van erőm és helyem előre menni. Belevágtam, csináljuk. Ezek azok a körülmények, amire azt szoktuk mondani, ez fekszik nekem a legjobban egy ilyen versenyen. Úgy jöttem ide, hogy érmet akarok nyerni Fukuoka után. Mindenképp jó, ha az ember úgy tudja kezdeni az évet, hogy megvan az érem” – fogalmazott a 10 kilométeres szám friss világbajnoka, Rasovszky Kristóf.

Az elmúlt években nagyon sok világkupát bonyolítottak le Katarban. Betlehemnek pedig rendre jól sikerültek itt Dohába a versenyek, nem is ismeretlen számára ez a februári jó kezdés.

„Nagyon akartam az érmet. Az utolsó körre fordulva egy kicsit meginogtam fejben, hogy nagyon megjöttek a többiek és mi lesz itt. De éreztem, hogy van erőm és megint lesz majd helyem. Egy kicsit várnom kellett és megalakult az a lehetőség, hogy kétoldalról elindultunk az ausztrál sráccal. Onnantól pedig nem álltam meg a végéig” – mondta Rasovszky.

A 26 éves úszó elmondta, edzésen is nagyon jól mentek neki a sprintek, ezért azt gondolta, nem adhatja ki kezeiből a győzelmet és a vele járó világbajnoki címet.

Érezte az egész verseny alatt, jó iramot tud úszni anélkül, hogy igazán kikészítené magát. Érezte, van még benne az utolsó félkörre, hogy tudjon hajrázni és nem esett kétségbe attól sem, hogy megelőzte a két francia versenyző.

„Tudtam a saját dolgommal foglalkozni és ez a lényeg” – tette hozzá.

Az ötkarikás ezüstérmes Rasovszky karrierje második világbajnoki címét szerezte meg: 2019-ben, Kvangdzsuban 5 kilométeren, míg most az olimpiai versenyszámban diadalmaskodott.

„Sok munka van még előttünk, hogy Párizs jól sikerüljön, de azt elmondhatjuk, hogy jól kezdtem az évet” – vélekedett Rasovszky, aki az olimpiai szám vb-címvédőjeként utazhat Párizsba.

A 20 éves Betlehem Dávid felnőtt pályafutása egyik legjobb egyéni vb-eredményét elérve biztosította be olimpiai indulását.

„Bosszantó, hogy a harmadik helyről. Nagyon sajnálom, hogy az utolsó 10 méteren kaptam ki. Fogalmam sincs, hányadik lehettem, ötödik-hatodik. Tök jól esett az úszás, jól mentem végig és elöl is voltunk, a vége volt gyenge” – vélekedett kissé csalódottan Betlehem , aki végül a 6. helyen csapott célba a dohai viadalon.

Eredmények:
nyíltvízi úszás, férfi 10 km, világbajnok:
RASOVSZKY KRISTÓF 1:48:21.2 óra
2. Marc-Antonie Olivier (Franciaország) 1:48:23.6
3. Hector Pardoe (Nagy-Britannia) 1:48:29.2
…6. BETLEHEM DÁVID 1:48:29.9

Borítókép: Rasovszky Kristóf | Fotó: MÚSZ/Kovács Anikó

További tartalmak