Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A 100 gyorson bronzérmes Németh Nándor és edzője egyaránt nagy eredményre készül az olimpián

A 100 gyorson bronzérmes Németh Nándor és edzője egyaránt nagy eredményre készül az olimpián

m4sport.hu
Németh Nándor csak kereste a szavakat a boldogságtól – már vb-éremmel a nyakában, ami hatalmas motivációt jelent számára az olimpia előtt.

Németh Nándor bronzérmet nyert 100 méter gyorson csütörtökön a dohai úszó-világbajnokságon. A számot a világcsúcstartó kínai Pan Zsan-le nyerte 47.53 másodperccel.

A BVSC 24 éves versenyzője a középdöntőből a negyedik idővel (47.97 mp) várta a finálét, a 6-os pályáról indulva másodikként fordult, és ezután is őrületes iramot diktált, vezetett is, végül 47.78 másodperces idővel csapott célba, megszerezve ezzel a magyar medencés úszók első dobogós helyezését a katari viadalon.

Nem volt még semmire időm, de nagyon boldog vagyok. Zsolt bá-val is csak pár szót tudtam váltani, egyből a szakmai részéről beszélt. Gratulált, de mondta egyből, min kell még javítani, de ez természetes, ez az edzők dolga” – mondta Németh Nándor az M4 Sport kamerái előtt, már a bronzéremmel a nyakában.

Ez már a kilencedik világversenyem és eddig mindig tizedek, századok döntöttek, így most nagyon örülök az éremnek” – értékelt Németh. Elárulta, ez az érem az eddiginél is nagyobb motiváció a számára. Szeptember óta kicsit másképp áll a munkához, nagy lehetőség volt számára a vb februárban és az olimpián is szeretne éremért küzdeni.

Nehézkes másfél éven vagyok túl, fejben és mentálisan próbáltam magamat jobban összeszedni, és úgy érzem, szeptember óta kezd összeállni minden” – összegzett az immár vb-bronzérmes úszó.

Ez óriási élmény volt, megcsinálta amit megbeszéltünk, a végét nem tudta befejezni rendesen, tehát van még benne, tudunk előre lépni. Egy nagyon erős kezdés után így is harcban voltunk a győzelemért, de így is nagyon örülök a bronzéremnek” – nyilatkozta az M4 Sportnak Plagányi Zsolt, Németh edzője.

Végre van egy érmünk a világversenyekről. Ez volt a negyedik világbajnoksága amikor döntőbe került, emellett egy sor másik világversenyen is fináléban volt. Rövid és hosszú pályán is döntőzött, és véghez tudta vinni, hogy egyre jobb időket ússzon és ez hozta is most az eredményt” – mondta a szakember.

Mind a ketten törekedtünk arra, hogy bekerüljünk a világ élmezőnyébe, ami ebben a számban kifejezetten nehéz, itt a legnagyobb a konkurencia és pontosan akkor kell jól szerepelni, amikor van a verseny. Erősen lebeg a szemünk előtt a párizsi olimpia, ezzel a kezdéssel, ha végig viszi rendesen a táv második felét is, nagyon komoly eredménye lesz„.

A párizsi célokról elmondta, a 100-as és a 200-as felkészülés eltér egymástól, nagyon éles a küzdelem a százon, kétszázon viszont még nincs olimpiai szintje Némethnek és már nem nagyon van rá idő. Versenyzője már első olimpiáján döntőbe jutott százon és most is szeretnének bejutni és nem titkolt cél, ott jól szerepelni.

Borítókép: Doha, 2024. február 15. Németh Nándor bronzérmével a férfi 100 méteres gyorsúszás eredményhirdetésén a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 15-én. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak