Musorujsag
Élő Eredmények

Sós Csaba szerint nincs szégyenkezni valójuk a magyar úszóknak a dohai vb kapcsán, a váltóktól viszont többet remélt

Sós Csaba szerint nincs szégyenkezni valójuk a magyar úszóknak a dohai vb kapcsán, a váltóktól viszont többet remélt

m4sport.hu
Egy éremmel és 15 döntős helyezéssel nincs szégyenkezni valónk – értékelte az M4 Sportnak a magyar küldöttség dohai vb-teljesítéményt Sós Csaba szövetségi kapitány.

„Ez három teljesen külön eset” – reagált a szövetségi kapitány, mikor a zárónap magyarjairól, az 1500-on szenzációs egyéni csúccsal negyedik Betlehem Dávidról, a 400 vegyesen nyolcadikként célba csapó Holló Balázsról, illetve a minden bizonnyal utolsó vb-döntőjét úszó és ott ötödikként végző Kapás Boglárkáról kérdezte az M4 Sport stábja.

Sós szerint a nyíltvízi specialista Betlehem bravúros teljesítményt tett le az asztalra, ráadásul „teljes mezőnyben”, a szám legjobbjai voltak ott az 1500 döntőjében (az elődöntőben magát eltaktikázó Gregorio Paltrinierit leszámítva). „Nagyon erős negyedik hely. Parádés versenyzéssel” – tette hozzá.

Holló kapcsán emlékeztetett, „negyedik alkalommal fordul elő, hogy egy normális idővel bejut a döntőbe, és ott egy egészen gyenge teljesítménnyel nyolcadik lesz”, amit „nem úszásszakmai kérdésnek” tart.

Kapcsolódó tartalom

„Kapás Boglárka pedig egy csodálatos pályafutás végén világbajnoki 5. helyet szerzett, ami nagyszerű eredmény” – mondta.

A magyar (medencés) úszócsapat végül egy éremmel, Németh Nándor 100 gyorson szerzett bronzával zárt Dohában, na meg rengeteg döntős szerepléssel, amit biztatónak lát a kapitány.

A szerdán élete első felnőtt egyéni vb-döntőjében, 200 gyorsan a hatodik helyen végző Pádár Nikolettet külön is kiemelte, akinek a tavalyi vb óta az időeredményei, a világversenyen nyújtott teljesítménye és helyezései is folyamatosan javulnak, és „ugyanezt Betlehem Dávidról is el lehet mondani”.

Kapcsolódó tartalom

Sós nagyon fontosnak tartja, hogy Németh Nándor és Márton Richárd a döntőbe úszta a legjobb idejét, tehát az előfutam és a középdöntő után is tudtak javítani, ami Fukuokában még gondot jelentett mindkettőjük esetében.

„Úgyhogy vannak pozitív jeleink. Azt gondolom, hogy egy éremmel és 15 döntős helyezéssel nincs szégyenkezni valónk. Ami viszont zavar, hogy a váltóktól jobbra számítottam a helyezést illetően. Azt gondoltam, hogy öt-hat váltónk kint lesz Párizsban a hétből, ebből három lett” – fogalmazott Sós Csaba.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya (MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak