Musorujsag
Élő Eredmények

Vizsgálatot kért maga ellen a MÚSZ elnökségi tagja, a korábbi bajai úszóedző

Vizsgálatot kért maga ellen a MÚSZ elnökségi tagja, a korábbi bajai úszóedző

m4sport.hu
A Magyar Úszó Szövetség elnökségi tagja, Pass Ferenc a Bajai Úszó Klub korábbi edzője az egyesületénél történt, fiatalkorú versenyzőt érintő eset kapcsán vizsgálatot kér önmaga ellen.

Pass Ferenc a vizsgálat lezárultáig felfüggesztette a Magyar Úszó Szövetségben viselt tisztségeivel összefüggő feladatainak ellátását.

A Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor ugyanarra a dr. Papp Gábor ügyvéd által vezetett testületre kívánja bízni az ügy kivizsgálását, amely a korábbi esetekben is eljárt.

„A magyar úszósportban továbbra is zéró toleranciát alkalmazunk bármilyen gyermekek, fiatalkorúak sérelmére elkövetett cselekménnyel kapcsolatban. A sportági szakszövetségek között a MÚSZ volt az első, amely 2018-ban meghirdette a gyermekvédelmi programot, melyhez egy minden részletre kiterjedő szabályzatot alkotott és komoly erőforrásokat rendelt. Állandó szakértővel dolgozunk, akinek köszönhetően garantált az azonnali és megfelelő reagálás, emellett sokat foglalkozunk az oktatással, megelőzéssel is” – hangsúlyozta Wladár Sándor.

Az elnök hozzátette: a bizottság a lehető leghamarabb megkezdi az eset kivizsgálását, és mint az elmúlt években, ezúttal is a nyilvánosság előtt számol majd be annak eredményéről.

Borítókép: úszás - uszoda (Fotó: MTI/Derencsényi István)

További tartalmak