Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A harmadik úszásnál osztják az érmeket – az olimpia élmezőnyébe vágyik Németh Nándor

m4sport.hu
Németh Nándor a korábbiakhoz képest máshogy állt oda a rajtkőre a 100 méteres gyorsúszás előtt. A 24 éves úszó tavaly szeptember óta egy olyan ritmusra igyekezett beállni, amellyel már 100 százalékosan a párizsi olimpiára készül.


Nemcsak a sikert, az oda vezető utat is bemutatjuk. Nemcsak a bajnokot, az embert is.
Úti cél: Párizs 2024, kéthetente vasárnap az M4 Sporton


„Nem lesz műtétem, nem lesz semmi. A betegségek is elkerültek, úgyhogy örülök, hogy ez így sikerült” – ecsetelte Németh Nándor az M4 Sport Úti cél: Párizs 2024 című műsorában.

Felidézte, amikor elkezdett a felnőttek között versenyezni, az volt a célja, hogy bejusson a döntőbe, az idők azonban megváltoztak… Németh fantasztikus sorozatot tudhat magáénak: a legutóbbi 8 világversenye mindegyikén döntőt úszhatott. Tudta, egyszer eljön az ő ideje is és sikerül érmeket nyernie.

A beszélgetésből kiderül, Németh mikor szokott masszíroztatni a versenyszámok, futamok között, valamint az alvás viszontagságairól is mesél. „Kicsit nehezebben megy. A stressz is benne van az emberben, hogy holnap még egyszer ott kell állni. Sós Csaba szokta is mondani, a harmadik úszásnál osztják az érmeket.”

(MTI/Koszticsák Szilárd)

Az Európa-bajnok, kétszeres világbajnoki bronzérmes úszó szeret a döntő napján reggel egy átmozgatást tartani. Ilyenkor egy rajtot, egy fordulót, esetleg egy célba érkezést gyakorol, hogy ne több óra fekvésből felkelve kelljen délután teljesítenie.

Az M4 Sport Úti cél: Párizs 2024 című műsorban Németh verseny előtti szokásairól, taktikáiról is képet kaphatunk. Ezek az olimpián is lényegesek lehetnek, hiszen az úszó érmekért szeretne küzdeni az ötkarikás játékokon.

„Mindenki olimpiai bajnok és olimpikon szeretne lenni. Bennem 2016-ban kezdett el realizálódni, olimpikon tudok lenni, ha ezt az alázatosságot és a kemény munkát, amit addig is csináltam, még jobban próbálom végezni” – mondta.

Rövidesen az országos bajnokság tapasztalatával gazdagodott, ahová alapozásból érkezett. „Leállni teljesen nem lehet” – vélekedett az edzőtábort megelőző pihenőjéről, miután 50, 100 és 200 gyorson is Milák Kristóf mögött ért be. Előzetesen elismerte, bosszantaná, ha legyőznék, de azt is tudja, a felkészülése ezen szakaszában ez benne van.


Úti cél: Párizs 2024, kéthetente vasárnap az M4 Sporton


Az M4 Sport több magyar sportoló párizsi olimpiára vezető, – áldozattal, lemondással, sikerrel és kudarccal kikövezett – útját kíséri figyelemmel. Vannak köztük, akik már rendelkeznek kvótával, és akadnak olyanok is, akik még küzdenek érte.

A kéthetente, vasárnap esténként jelentkező adások minden epizódjában három-három sportolóval/edzővel beszélgetünk, az interjúkat bármikor visszanézhetik az m4sport.hu-n vagy az M4 Sport applikációban, a teljes adásokat pedig visszanézhetik a Médiaklikken.

Sportolók:
Németh Nándor (úszás)
Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid (úszás)
Siklósi Gergely (vívás)
Molnár Attila (atlétika)
Vogel Soma (vízilabda)
Klivinyi Kinga (női kézilabda-válogatott)
Pekler Zalán (sportlövészet)
Chema Rodríguez (férfi kézilabda-válogatott)

Hamarosan: férfi kardcsapat, Varga Ádám (kajak-kenu), Balogh Mátyás (íjászat), Pigniczki Fanni (ritmikus gimnasztika), Losonczi Dávid (birkózás)

Teljes adások
Úti cél: Párizs 2024., 1. rész
Úti cél: Párizs 2024., 2. rész
Úti cél: Párizs 2024., 3. rész

Következő adások (M4 Sport)
április 14., 28.
május: 12., 26.
június: 09., 23.
július: 07., 21.

További tartalmak