Musorujsag
Élő Eredmények

Kós Hubert az olimpiáig Bowmannal készül tovább

Kós Hubert az olimpiáig Bowmannal készül tovább

MTI
A párizsi olimpiáig biztosan a legendás edző, Bob Bowman irányításával készül Kós Hubert világbajnok úszó.

Kapcsolódó tartalom

A tréner kedden jelentette be, hogy elhagyja az Arizona State Sun Devils csapatát, amelyet a hétvégén története első egyetemi bajnoki címéhez segített, és a jövőben a Texas egyetemen felel majd az úszóprogramért.

„Nincs változás, az olimpiáig Bobbal edzek, ez biztos. Jövő héten San Antonióban lesz verseny, aztán megyünk Coloradóba magaslati edzőtáborba. Utána lehet változás az eddigiekhez képest, hogy még visszajöhet-e ide Bob vagy már nem, és akkor esetleg Leon Marchand-nal másutt készülünk tovább. De tuti, hogy együtt maradunk, így hárman biztosan” – nyilatkozott Kós a magyar szövetségnek.

Kapcsolódó tartalom

A szervezet honlapján az is olvasható, hogy a 21 éves sportoló „megosztott egy sokat mondó részletet is a történtekről”. Bowman a csapatmeetingen esedékes bejelentés előtt egyedül az ugyancsak világbajnok Marchand-nal – aki sajtóértesülések szerint követi mesterét Austinba, a Texas egyetemre – tudott váltani néhány szót az idő rövidsége miatt, viszont neki tett egy fontos megjegyzést: „Hubira is mindenképpen vigyázni fogok”.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke az M1-nek megerősítette, hogy Kós Hubert Bob Bowman irányításával folytatja a felkészülést a párizsi olimpiáig, és szerinte a magyar úszó követi az edzőlegendát Texasba. „Azt hallom, Bob Bowman azt mondja, hogy Hubira vigyázni fog, én ebből a szempontból nyugodt vagyok. Ha jól tudom, akkor május 4-én Coloradóba mennek edzőtáborozni, utána lesz egy verseny Arizonában, és akkor ő már nem fog visszamenni Arizonába dolgozni és vélhetően Kós Hubi sem, hanem mennek át Texasba, ahol sokkal több pénz van. Szerintem ez az egész művelet most arról szól, hogy Bowman egy rendkívül magas szintet képviselő, szuperprofi csapatot akar maga köré szervezni” – fogalmazott Wladár Sándor, aki szerint Bowman számára azért rendkívül fontos Kós, mert nincs hátúszója.

Sárkány Zalán jövőjéről kapcsolatban a magyar szövetség elnöke nem tud biztosat, szerinte ő Arizonában fogja folytatni az újonnan kinevezett vezetőedzővel.

Borítókép: A győztes Kós Hubert a célban a férfi 200 méteres vegyesúszás döntőjében a római vizes Európa-bajnokságon (MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak