Musorujsag
Élő Eredmények

Nem követi Bob Bowmant és Kós Hubertet, itthon készül tovább Sárkány Zalán

Nem követi Bob Bowmant és Kós Hubertet, itthon készül tovább Sárkány Zalán

m4sport.hu
Az olimpiai A-szinttel rendelkező Sárkány Zalán nem követi a legendás edzőt, Bob Bowmant Texasba, a jövő heti országos bajnokságra már a Balaton Úszó Klubban készül – írja a sportal.hu az SzPress Hírszolgálatra hivatkozva.

Kedden derült ki, hogy a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps korábbi trénere távozik az Arizona State Sun Devils úszóprogramjától és a Texas egyetem sportigazgatója lesz.

Kapcsolódó tartalom

Az arizonai klub két magyarja közül Kós Hubert a bejelentés után közölte, hogy a párizsi olimpiáig biztosan Bowman irányításával készül. „Nincs változás, az olimpiáig Bobbal edzek, ez biztos. Jövő héten San Antonióban lesz verseny, aztán megyünk Coloradóba magaslati edzőtáborba. Utána lehet változás az eddigiekhez képest, hogy még visszajöhet-e ide Bob vagy már nem, és akkor esetleg Leon Marchand-nal másutt készülünk tovább. De tuti, hogy együtt maradunk, így hárman biztosan” – nyilatkozott Kós a magyar szövetségnek.

A szintén Párizsra készülő Sárkány Zalán ugyanakkor szerdán elhagyta Arizonát, és az április 9-én kezdődő országos bajnokságra már a Balaton Úszó Klubban készül. A sportal.hu úgy tudja, hogy a Kőbánya SC-ben nevelkedett úszó folytatja a tanulmányait az Arizonai Egyetemen, de az olimpiai felkészülés utolsó szakaszát a veszprémi Szokolai László irányításával fogja megtenni, klub- és edzőtársként Rasovszky Kristóffal és Betlehem Dáviddal.

Kapcsolódó tartalom

Hazautazása előtt Sárkány Zalán az SzPress Hírszolgálatnak elmondta, „nagy örömmel és reményekkel” tér vissza Szokolai Lászlóhoz, Rasovszky Kristófhoz és Betlehem Dávidhoz, ugyanis részben nekik köszönheti, hogy teljesítette az olimpiai A-szintet, majd felkészülten csatlakozhatott Amerikában Bowman elit csapatának a tagjaihoz, akikkel együtt tagja volt annak a csapatnak, amelyik történetében először amerikai egyetemi bajnok lett.

A 20 éves úszó az országos bajnokságon már új klubja színeiben indul négy egyéni számban (400, 800 és 1500 méter gyorson, valamint a 400 vegyesen) és a váltókban. „Amint véget ér a bajnokság, gyorsan visszatérek Arizonába, hogy a záróvizsgáimat letegyem. Azután fordulok is vissza, csatlakozom azokhoz a magyar válogatott úszókhoz, akik a törökországi Belekben készülnek az olimpiára. Tervezem az indulásomat a belgrádi Európa-bajnokságon is, de a fő cél az, hogy az első olimpiámon az elvárásoknak megfeleljek” – nyilatkozta Sárkány Zalán.

Az április 9. és 12. között sorra kerülő úszó-ob-t az M4 Sport és az m4sport.hu is közvetíti.

Borítókép: MTI/Hegedüs Róbert

További tartalmak