Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: Hosszú Katinka futamgyőzelemmel tért vissza, a legjobb idővel jutott döntőbe 200 vegyesen

Videó: Hosszú Katinka futamgyőzelemmel tért vissza, a legjobb idővel jutott döntőbe 200 vegyesen

m4sport.hu
Hosszú Katinka visszatért: a 34 éves klasszis kedd délelőtt a 200 méter vegyes előfutamában kezdte meg a 126. országos bajnokságot. A két év kihagyás után, immár édesanyaként versenyző háromszoros olimpiai bajnok futamát magabiztosan megnyerve, a legjobb idővel (2:16.58) jutott be a délutáni döntőbe, melyet 17 óra után néhány perccel a Duna Worldön közvetítünk majd.

Hosszú Katinka győztes előfutama 200 méter vegyesen

Hosszú a harmadik előfutamban indult, érdekesség, hogy a második helyet a nála 20 évvel fiatalabb, 2009-es születésű Barta Bianka szerezte meg (2:19.53).

Szintén ott lesz a kedd délutáni A-döntőben Kapás Boglárka és Sebestyén Dalma, eddig egyesül utóbbinak van olimpiai kvótája.

A finálét 17:10-es tervezett kezdéssel a Duna Worldön közvetítjük élőben. A keddtől péntekig tartó országos bajnokság döntőit minden nap élőben közvetítjük.

forrás: MÚSZ

Tegyük hozzá, Hosszú ennél majdnem 11 másodperccel jobb, 2:06.12-es idővel tartja a világcsúcsot és a 2024-es úszó világbajnokságon 2:13.48-as eredménnyel lehetett döntőbe jutni.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát a 2022-es római Európa-bajnokságon láthatta legutóbb a közönség. Az országos bajnokságon már édesanyaként ugrott medencébe, és korábban azt mondta, megcélozza pályafutása hatodik olimpiai részvételét is. A 34 éves úszó 100 méter pillangón, valamint 200 és 400 méter vegyesen adta le nevezését.

 „Hosszú öt olimpián szerepelt, megjárta a csúcsok csúcsát és a poklok poklát is. Nem szokványos a mai világban, hogy valaki szülés után visszajöjjön, én Székely Éváról tudok. Az ember nyilvánvalóan drukkol neki, de saját elvárása is más, mint korábban volt. Nem az a kérdés, hány aranyat nyer, hanem hogy egyáltalán kijut-e a hatodik olimpiájára”nyilatkozta még az ob előtt Sós Csaba Hosszúról.

Borítókép: Budapest, 2024. április 9.Hosszú Katinka a nõi 200 méteres vegyesúszás elõfutama után az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 9-én.MTI/Kovács Tamás

További tartalmak